Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Клуб "Неделя"- дух и светлина

Днес в предаването ви срещаме с двама ярки българи, посветени, всеки по свой начин, на възраждането на националния дух и съхранението на традицията. 

Кирил Добрев е музикант, композитор, аранжор и съосновател на емблематичната етно- джаз формацията "Булгара", носител на наградата "Аскеер" за музиката към спектакъла "Дивите" по Николай Хайтов и бенд- лидер на прогресив рок - джаз  групата "Цинга манга фънк". С него ще говорим за страстта му към фолкора, вграждането му в съвременните жанрове и споделената  любов с публиката.

Във втората част на  Клуб "Неделя" ще ви запознаем с публициста Йордан Минчев, бивш уредник на Региоалния исторически музей в Търговище, автор на сборника "Българевник" и съосновател на Патриотичния клуб "Възраждане", който се включва в исторически възстановки из цялата страна. С госта ни дискутираме за съхранението на българския дух, вкусът към живота и особеностите на българския характер.

Започваме веднага след новините в 16 часа! 

БНР подкасти:

Още от категорията

На Никулден - от празника до победите

Никулден! Зимният семеен празник  внася първото усещане за топлина, очакване за сняг и споделеност в уюта на дома след дълга предстояща зима. Именниците, моряците, пътешествениците, търговците, банкерите празнуват. И ако името на Чудотвореца Свети Николай означава „побеждаващ“, да си пожелаем  да  има победи! С повече здраве и с морални сили!..

публикувано на 05.12.22 в 16:51

„Ден след ден“ между Меси и Шенген

Хирургът проф. Николай Габровски е номинираният от ГЕРБ да състави правителство. Кабинет, който да е по-далеч от политическото говорене и по-близо до експертността е целта, която той си поставя. Вчера лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов подсказа, че номинираният няма да е популярен политик, въпреки личното му и донякъде нескромно, както сам той определи,..

публикувано на 05.12.22 в 14:19

"Вход свободен" за Международния ден на доброволците

Днес отдаваме почит и огромно уважение към хората, които с безвъзмезден труд помагат за подобряването на живота на уязвимите, беззащитните и тези, които имат най-голяма нужда от помощ. За доброволчеството като учене, диалог и социална ангажираност, говорим с Ренета Венева, председател на Националния Алианс за работа с доброволци. Какво мотивира..

публикувано на 05.12.22 в 09:28

Възможности и амбиции "Точно днес"

В утрото на 5 декември отваряме седмицата с теми, които влизат през вратата на празничния календар и с разговори за другите, които са с нас и преди, и слад след границата му. Политически анализатор, но и член на ГЕРБ, Георги Харизанов   говори за възможностите за съставяне на кабинет от първата политическа сила. Кой ще вземе и може ли да изпълни..

публикувано на 04.12.22 в 15:13
Хор

Клуб "Неделя" между класиката и модерното

Има  истории, които се раждат от сблъсъка на полюсите. Пръкват се от срещата на несъвместимите контрасти, от танца на фикцията и реалността върху белия лист. Там,където драконите живеят с хората, където супергероите продават чорапи, а биткойнът се разменя срещу замразена пача, където световните рок звезди варят лютеница, а формулата на айляка струва..

публикувано на 04.12.22 в 15:30