Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Пламен Димов - българският ментор зад Nightwish

| обновено на 04.04.21 в 15:40

Към днешна дата те са най- добре продавания финландски продукт в света.
В страната на хилядата езера ги смятат за част от националното богатство. Те са световните метъл-феномени Nightwish! A човека, открил таланта им още в училище, е българския музикант и педагог Пламен Димов!

Днес в Клуб "Неделя", директно от гр. Ките- Финландия,  имаме удоволствието да ви срещнем  с посланика на българския дух, обичаният педагог и откривател на таланти, пловдивчанина  Пламен Димов. Той ще разкаже за пътя си в музиката, за рока,  джаза и работата си като педагог и ментор на цяла плеяда от финландски и международни таланти в условията на най- добре работещата образователна система в света. 

Във втората част на предаването очакваме директни включвания от Фрайбург- Германия и от испанската столица Мадрид, откъдето ще получим представа как протича изборният ден на българската диаспора.

Започваме веднага след новините в 16!

БНР подкасти:

Още от категорията

Възможности и амбиции "Точно днес"

В утрото на 5 декември отваряме седмицата с теми, които влизат през вратата на празничния календар и с разговори за другите, които са с нас и преди, и слад след границата му. Политически анализатор, но и член на ГЕРБ, Георги Харизанов   говори за възможностите за съставяне на кабинет от първата политическа сила. Кой ще вземе и може ли да изпълни..

публикувано на 04.12.22 в 15:13
Хор

Клуб "Неделя" между класиката и модерното

Има  истории, които се раждат от сблъсъка на полюсите. Пръкват се от срещата на несъвместимите контрасти, от танца на фикцията и реалността върху белия лист. Там,където драконите живеят с хората, където супергероите продават чорапи, а биткойнът се разменя срещу замразена пача, където световните рок звезди варят лютеница, а формулата на айляка струва..

публикувано на 04.12.22 в 15:30

Тематично с „Шейкър“

Тематично за сезона, посоката ни е приказната астрология. Вълшебните приказки притежават силата да лекуват душата. Повече за това ни разказва Красимира Кирчева, астролог с над 17 години опит и практика. Скоро от печат излезе новата ѝ книга, "Приказна астрология: юздите на небесните коне". Гостува ни и Мариам Гарабедян, от фондация „Аракс“...

обновено на 03.12.22 в 17:22

С мирис на хартия и петрол и с шум от протести "Ден след ден"

Със среднощни и удължени днес заседания, скандали, и ултиматуми продължава приемането на промените в Изборния кодекс. Ясно е, че ще гласуваме и с машини, и с хартия, но ще се броят разписките от устройствата, а не протоколът, който те генерират. В същото време тече обратното броене до влизането в сила на дерогацията за руския петрол у нас, която..

публикувано на 02.12.22 в 14:42

"Вход свободен" - последен делник

В последния работен ден се потапяме в света на изкуството!   Китаристът Петър Петков, изявяващ се като Ate, в стила ембиънт и дроун, издава нов албум-колаборация с lachrymorph. В този албум музикантите съчетават китарно дроун звучене с перкусийни инструменти и не само. Срещат се теренни записи и лекки ноиз изблици. Албума представлява сбор от..

публикувано на 02.12.22 в 09:30