Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Различни музикални светове в Клуб "Неделя"

Днес в предаването ще продължим срещата с българския музикален педагог от Финландия Пламен Димов- първооткривател на световно известната симфони - метъл сензация Nightwish. Как една група от дълбоката финландска провинция стига до световните сцени и музикални класации? Каква е ролята на добрия учител  и колко е важно да не лежиш на лаврите си, а да развиваш и продължаваш да търсиш талантите на  възпитаниците си? Заедно с нашия гост ще надникнем зад кулисите на успеха в историята на Nightwish.

Във втората част на Клуб "Неделя" се срещаме с коренно различен творец. От дълбоките и мрачно - красиви дебри на скандинавския метъл се връщаме към по- светлата и безгрижна лекота на българската поп- музика в лицето на музиканта Асен Масларски. Той ще представи двете си най- нови песни и ще поговорим за това как стагнацията от пандемията  може да роди музика.

Започваме веднага след новините  в 16 часа!

БНР подкасти:

Още от категорията

Неделно с „Шейкър“

Днес сме ви приготвили интересни теми, като за неделя. Говорим със Стефи Недевска за декември. Астро бюлетинът ще ни разкрие повече за последния месец, на тази 2023-та. С Йордана Христозова – психотерапевт, говорим за Българска асоциация по психотерапия, която навърши 30 години от създаването си, преди няколко дни. За пътя, хората и..

публикувано на 02.12.23 в 16:05

Декемврийски светлини и сенки в "Ден след ден"

Сянка на съмнения или повече яснота на фона на резки контрасти има в политическата картина у нас след избора на подуправител на НЗОК, скандалните реплики в парламента и последвалите призиви за оставки. Коментарът е на политическия психолог проф. Антоанета Христова .  До каква степен и кога ще има повече светлина по случая с убийството на Димитър..

публикувано на 01.12.23 в 14:57

"Вход свободен" - последен делник

Позитивно настроени и в очакване на почивните дни, така ще ви посрещнем днес във "Вход свободен"!  Пътуваме до Карлово в разговора с директорът на Общински Исторически Музей - Карлово, Мария Деянова, която ни разказва за реставрацията на Куршум джамия. Бившият мюсюлмански храм, построен през 1485-1486г. е издигнат на мястото на старо тракийско свети;ище..

публикувано на 01.12.23 в 09:30

"Точно днес" и декември започва

В първия ден на последния месец за годината - обозначаваме важните теми на седмицата, в програма "Точно днес", от 6:00 до 9:30 часа.  Общината избра 1 декември за празника със запалването на светлинките на коледната елха. Тази седмица от новата общинска власт започнаха темите за спасяване на проекти и желанието за решаване на сложни казуси, наследство от..

публикувано на 30.11.23 в 15:03

Празници и делнични проблеми в "Ден след ден" на Андреевден

Дълга поредица празнични дни, в които да се отдадем на почивка и забавление започва от днес. Време, в което освен прекрасни мигове ни дебнат опасности от измами и разочарования. Седмица преди студентския празник 8 декември проверяваме пълни ли са хотелите в СПА столицата на Балканите и има ли интерес от младите хора към нейните атракции...

публикувано на 30.11.23 в 14:45