Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Клуб "Неделя"- за хората, кучетата и радостта от живота

Преди около 35 000 години човекът е опитомил кучето и това е сложило началото на едно невероятно приятелство. Днес ще ви срещнем с един пловдивчанин, който е посветил живота си на тази хилядолетна връзка- кинологът Петьо Графа, виновник за появата  на много от  екзотичните и класически породи кучета в България. Той ще разкаже за своите търговски пътувания и перипетии по света, за кучетата , които могат да бъдат фалшифицирани и любовта към тях, която не може да бъде подправена.
Във втората част на предаването ще ви запознаем с поета- фабрикант Митко Динев, бард, писател и сатирик, чиито солени епиграми  се предават от уста на уста и стена на стена из цялата ни реална и виртуална територия. Ще говорим за живота като приключение, внезапните музи и неочакваните завои на съдбата.
Започваме веднага след новините в 16 часа!

Още от категорията

"Добро утро, Ден" с Огнян Видев

Джаз музикантът Огнян Видев, който  стъпва на музикалната сцена още в далечната 1964 г. и през годините добавя към творческата си биография  впечатляващи изяви у нас и по света, се вдъхновява  от артистичната атмосфера на родния Пловдив. Където и да пътува обаче,  той твори с родния си град в сърцето. Само преди  месец музикантът бе удостоен с..

обновено на 29.09.23 в 20:52

"Ден след ден" в последния петък на септември

В най – големия пловдивски район – Централен“, започват проверки за качеството на храната в детски заведения. Причината са сигнали на родители за доставяна храна за децата им със съмнително качество. Днешната среща по този проблем в кметството на район „Централен“ обобщава в репортажа си Живка Танчева . Също днес с поста си се раздели..

публикувано на 29.09.23 в 14:59

Китайски истории във „Вход свободен“

Всеки петък, броят на щастливите хора се увеличава, с няколко милиона :) Петъчно говорим за събитието „Магията на Китай“. Утре на 30-ти септември, в Пловдив, с вход свободен. Със Си Фу Станислав Багалев коментираме, след 14 часа. С астролога Венета Матева говорим за рождения ден, в рубриката „Езо тера“. Рубриката „Четем с радио..

публикувано на 29.09.23 в 09:30

В извивките на есента - "Точно днес"

На 29 септември започва отброяването на 30-те страници политическо време до предстоящия местен вот точно месец по-късно. В дните дотогава  се очаква политиците и партиите да съизмерват амбициите си  и силите си  на еднакво отстояние от властта. Предстои ни спектакълът, обещаващ динамика с новаторска драматургия, лидерски апетити и..

публикувано на 28.09.23 в 17:09

Очаквания и находки „Ден след ден“

18 са кандидатите за кмет на Пловдив, но според повечето прогнози реални шансове имат едва трима. Ще говорим с един от тях- Славчо Атанасов, издигнат от коалиция „Съединени за Пловдив“, вече заемал кметския пост в Пловдив от 2007 до 2011 година и изгубил трите следващи балотажа срещу представителите на ГЕРБ. Националното сдружение на..

публикувано на 28.09.23 в 14:39