Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Ден след ден" по шахматното поле, ковид и Воден цикъл

| обновено на 26.04.21 в 14:31

В началото на Страстната седмица ще търсим отговор на въпросите, свързани партията шах, която започна Слави Трифонов от "Има такъв народ" днес. Очаквайте анализите на проф. Александър Маринов, съветник на президента Румен Радев, на философа, културолог и политик проф. Калин Янакиев и на журналиста и пр експерт Соня Момчилова.

Иванка Петкова ще ни представи коментара на лидера на една извънпарламентарна партия – ще чуете какво мисли за политическата ситуация Румен Петков от АБВ.

А от Димитър Владимиров ще чуем какво мисли д-р Костадин Сотиров, председател на Сдружение на общопрактикуващите лекари в Пловдив за интереса към ваксинирането при тях, кои ваксини предпочитат пловдивчани и кога се очаква да приключи масовата имунизация.

От медицинския до политически инженеринг ще направим разходим с уролога от УМБАЛ „Пловдив“ проф. Димитър Шишков – бивш депутат от Реформаторския блок. С него разговаряме за една от най-сложните урологични интервенции, извършвана в пловдивското лечеббно заведение, за урологичните усложнения вследсвтие на COVID-19 и за възможните сценарии на политическата операционна в момента.  

Извън националната политика и коронавируса, кметът на Пловдив Здравко Димитров се извини на хората в Район Северен, чиито улици са разкопани заради Водния проект, а в една от тях буквално пропадна поредната лека кола. Севдалин Палаузов ще ни разкаже ще има ли и действия след извинението. 

Слушайте ни между новините в 15:00 и 17:00 часа.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Пловдив

Клуб "Неделя" за хората и митовете

Днес в предаването ще ви срещнем с българския лондончанин - писателя Ангел Хаджипопгеоргиев, който ще представи новия си роман "Божествена трагедия". Говорим за митовете като литературна основа, тяхното волно преформатиране и боговете като начало или продукт на употреба. Във втората част ще ви срещнем с бележития пловдивчанин от Лонг Бийч Наско Вълев-..

публикувано на 20.10.24 в 12:50

Ранно утро с "Шейкър"

Поредно октомврийско неделно утро споделяме заедно! В срещите които ни предстоят, се надявам да откриете по нещо интересно, полезно, но и приято, въпреки, че лятото е зад гърба ни. С избледняването на морския тен и умората от налегналите ни задачи след приключилия почивен сезон, започваме да забелязваме и щетите нанесени от жаркото слънце на..

публикувано на 19.10.24 в 16:05

Марин Йончев в "Добро утро, ден!"

Известният тенор Марин Йончев, който работи и живее в Женева, гостува тази седмица в рубриката ни „Добро утро, ден!“. Марин Йончев започва музикалната си кариера от родния Пловдив в най-ранна детска възраст, като едва на четири години той излиза на сцена. Талантът му е забелязан веднага, а това му носи множество награди. Пял е в Хора на..

обновено на 18.10.24 в 17:14

"Ден след ден" на 18 октомври

Под  30 на сто от реките, езерата и крайбрежните води в страните от ЕС отговарят на стандартите за допустимо замърсяване. Това се посочва в доклад на Европейската агенция за околна среда. В доклада обаче не са анализирани данните за България, тъй като страната ни все още не е изготвила своите планове за управление на речните басейни. Ще говорим по..

публикувано на 18.10.24 в 14:23

Петъчно с „Вход свободен“

Петъчно говорим за конкурса за детска рисунка „Приказно вълшебство“, която настоятелството на СУ „Христо Г. Данов“ организира за 8-а поредна година. Този път поводът е по-специален, училището отбелязва 175 години, от своето създаване. Разговаряме с г-жа Ана Вълчева зам.-директор на училището. Очаквайте в рубриката „Брейнсторминг“, защо и..

публикувано на 18.10.24 в 09:30