Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Политически и културни измерения „Точно днес“

45-то Народно събрание приключва своето съществуване тази седмица. 11 юли е датата на предсрочния парламентарен вот. Какви са сценариите пред България? Журналистът Петко Георгиев ще бъде наш събеседник по темата.

Никола Николов ще представи оценките на пловдивчани за работата на най-кратко просъществувалия парламент.

Ще питаме още – има ли риск от политическа криза у нас? Директорът на Институт „Рего“ Калоян Методиев с отговор на основния тези дни въпрос у нас.

Извънредни парламентарни избори по нови правила – ще успее ли новата ЦИК да подготви вота? Номинираният за заместник-председател на ЦИК  Цветозар Томов ще бъде наш събеседник по темата.

Ще ви пренесем и в Хуманитарната гимназия „Свети Свети Кирил и Методий“, където започват тържествата, посветени на делото на светите братя Кирил и Методий. Директорът Емил Начев ще ни разкаже за традиционното празнично шествие на ученици и учители.

Ще ви поканим и на концерта „Пазители на фолклора“ на Античния театър тази вечер. Директорът на училище „Любен Каравелов“ Славка Щерева ще представи участниците и програмата.

Няма да пропуснем и децата, които имат нужда от подкрепа. Как да се случи това? Отговор на този въпрос ще получим от Анина Йовкова от УНИЦЕФ-България. Екип на „Шампиони за децата“ към организацията тази седмица гостува на Пловдив.

В рубриката „Добро утро, ден!“ тази седмица ще ни гостува Ивомир Игнатов-Кени, актьор и директор на драматичен театър “Hand”.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Силен петък с „Вход свободен“

Днес говорим с най-силния българин, полицаят Мариян Димитров от Пловдив, който ще се опита да постави нов рекорд, като издърпа три закачени един за друг локомотива, с общо тегло 250 тона, със собсвени сили. Събитието е тази събота, 15 юни, от 11.30 на Интермодален терминал, село Златитрап. Очаква ни и ефирна среща с Марина Иванова, автор на..

обновено на 14.06.24 в 09:33

Юнски решения - "Точно днес"

Отново в политическия дневен ред е съставянето на правителство. Спечелилите изборите ГЕРБ обявиха, че искат експертен кабинет. Остава евроатлантическите партии да заявят подкрепа и преди лятната ваканция да се сформира новото управление. За нагласите говорим със социолога доц. Алексей Пампоров . Елена Крушкова разговаря с д-р Александър Симидчиев , за..

обновено на 13.06.24 в 17:01

"Ден след ден" на 13 юни

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов даде отговор на част от въпросите около съставянето на правителство след изборните резултати-той няма да е премиер, но позицията трябва да заеме човек от партията, търси се експертен формат, но основните позиции да заемат хора от ГЕРБ. Започват разговори с останалите партии в парламента. Анализаторът Кузман Илиев,..

публикувано на 13.06.24 в 14:31

С грижа за човека и природата във „Вход свободен“

Грижим се за себе си и околната среда, този четвъртък. Ателие с екологична насоченост „Пътят на отпадъка“, за деца от 8 до 12 години. В петък, 14 юни, от 17 часа. Водещ на събитието е Цветелина Гарелова. Тя ще ни разкаже повече, след 13.30 часа. Гостува ни и г-н Пламен Попов. Поводът е началото на записването, за новото издание на националната..

публикувано на 13.06.24 в 09:30

За жегите и политическия бърнаут "Точно днес"

След изборите пари от въпроси без отговор. Политическият бърнаут на избирателите остави 70%  от тях до климатика далече от урните. Така припари под петите на ДаБг и БСП от изборния резултат, че лидерите им подадоха оставка. На хладно в планината ПП обмислят ситуацията "в дълбочина" . ГЕРБ, от които се очаква да зададат тона на новия парламент мълчат. ДПС..

публикувано на 12.06.24 в 17:02