Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

В "Срещите" разговор за П.Р. Славейков и Г.С. Раковски

| обновено на 05.06.21 в 09:29

Тази събота в „Срещите” говорим за две знакови годишнини - 150 години на Славейковата библия и 200 години от рождението на Г. С. Раковски, наречено още "Двеста години безсмъртие!" 

Любопитни и малко познати факти разказват гостите на „Срещите” Петър Граматиков, д-р по богословие и издателят Николай Тончев. 

Бъдете с Радио Пловдив - интересно е!

Още от категорията

В "Срещите" - за модерните българи някога и днес

Тази събота в "Срещите" с проф. Веселин Методиев говорим за интелигента - парвеню, един от 58-те му разговора с автори на сп. "Златорог" в книгата "Модерните българи". Интелигентът - парвеню е една от най-страшните болести за българското общество някога, според Атанас Илиев от "Златорог", а и днес, според проф. Веселин Методиев.  

обновено на 04.02.23 в 10:32

5 номинации "Икар" за спектакъла "Солунските съзаклятници"

Драматичен театър – Пловдив получи пет номинации за „Икар“ 2023 за представлението „Солунските съзаклятници“ от Георги Данаилов с режисьор Стайко Мурджев.  „СОЛУНСКИТЕ СЪЗАКЛЯТНИЦИ“ е спектакъл за неистовите млади сърца като бурета с барут. За гърлата, в които има само хрип и само вой към небесата. За младия ум, потресен от непоправимата паянтова сграда..

публикувано на 03.02.23 в 13:52

„Синдикат” вече записва за новата си учебна година

Модерна академия на изкуствата „Синдикат” започва записванията за своята дванадесета учебна година. Тази учебна година занятията ще бъдат през месеците март, април и май, а юни ще има допълнителни дейности, свързани с програмите. В Академията могат да се включат ученици от 8-ми до 12-ти клас. Заниманията са безплатни благодарение на финансирането от..

публикувано на 03.02.23 в 10:29

Пловдивчанин работи за откриването на ЕСК 2023 в Гърция

Пловдивчанинът Петко Танчев е част от екипа, който ще реализира официалното събитие „Mysteries of Transition“ за откриването на Елефсина – Европейска столица на културата 2023, малко градче на 20 км до Атина.   Тази събота, 4 февруари ще се проведе впечатляващата церемония на морското крайбрежие, с много визуални ефекти в спектакъла...

публикувано на 03.02.23 в 08:05

Художествената галерия Стара Загора гостува в Пловдив

Художествената галерия Стара Загора гостува в Градската художествена галерия – Пловдив с творби от своя фонд в изпълнение на дългогодишната съвместна програма на двете институции за разменни изложби. От днесв „Зала 2019“ на ул. „Гладстон“ 32  е показана експозиция с 50 живописни произведения от всички издания на Балканското квадринале на..

публикувано на 03.02.23 в 07:40