Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Нова българска проза и изпята поезия в Клуб "Неделя"

Снимка: БГНЕС

Днес в предаването ще се докоснем до празничната атмосфера на Панаира на книгата в София чрез писателя Николай Илчевски, който представя там новите си две книги- "Кукумяв" и "Самодива". Директно от събитието той ще сподели вълненията и срещите с приятелите и гостите на този чудесен празник на четящите хора, както и подробности за новите си творби.
Бардът Красимир Йорданов срещаме във втората част на предаването.
Неговият нов албум "Свещ" вече направи официалната си премиера миналата седмица и сега имаме удоволствието да го представим пред слушателите на Радио Пловдив.
Започваме веднага след новините в 16 часа!

БНР подкасти:

Още от категорията
Радослав Бимбалов

"Вход свободен" - литературно и артистично

Две седмици преди Коледа рождественският дух постепенно превзема страната и очакването на тържествата ускорява пулса си. Завладени от същия този дух, в подготовка за празника планираме отпуски и подаръци с притеснение да не пропуснем някоя особено важна подробност и с неугасимата надежда за добри чудеса. Днес в предаването ще ви срещнем с писателя..

публикувано на 07.12.23 в 09:25

(Не)възможни комбинации "Точно днес"

В утрото на четвъртък ще говорим за възможностите община Пловдив до си върне Пешеходния мост, за унизителната оценка за българските ученици и възможностите им, измерени по PISA, за политическото домино, което все по- трудно се реди.  По тези теми ще чуем кмета на район "Централен" Георги Стаменов и политическия анализатор и бивш министър на образованието..

публикувано на 06.12.23 в 16:55

Предупреждения "Ден след ден"

България заедно с Италия води класацията по песимизъм за ползите от членството в ЕС. Това показват оповестените днес данни от проучване на „Евробарометър“. Не особено висок срeд българските глесоподаватели е и интересът към изборите за Европейски парламент през следващата година. Ще коментираме данните с Юлияна Николова, директор на „Портал Европа“...

публикувано на 06.12.23 в 14:33

Наука и изкуство днес във "Вход свободен"

Днес в предаването Ви срещаме с проф. Марк Мидълтън.Той е ръководител на Департамент Онкология в Университета в Оксфорд, и за първи път в Пловдив представи постиженията на ръководената от него изследователска група в разработването на нов метод за ранно диагностициране на различни видове рак чрез кръвна проба . Визитата му в нашия град бе по..

публикувано на 06.12.23 в 09:20

„Точно днес“ на Никулден – не само празнично, но и протестно

Празничният Никулден носи много светлина, надежда и благотворни емоции, които ще уловим в утрото на 6 декември. Заедно с тях обаче ще се разходим по точките на напрежение, уви, съществуващи и в този свят ден. Ето какво ще чуете във времето до 9.30 часа: Работещите в културната сфера излизат на протест пред Министерството на културата с..

обновено на 05.12.23 в 16:53