Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Възможни или невъзможни реформи „Точно днес?

Поредни заявки за сериозни промени във важни обществени сфери прави служебното правителство, което има хоризонт още месец. Във второто утро на седмицата ние питаме – адекватни и логични ли са те? Отговорите очаквайте във времето от 6 до 9.30 ч., когато ще чуете:

Социологът Първан Симеонов с коментар за едномесечните действия на служебния кабинет и реални ли са те?

Поредна заявка за реформа в здравеопазването. Възможно ли е случването им и в чий интерес? По темата ще говорим с представители на държавните и частните болници. Ще чуете доктор Дичо Генев, директор на УМБАЛ „Пловдив“ и Красимир Грудев, член на УС на Сдружението на частните болници и управител на МБАЛ „Тримонциум“.

В рубриката „Рестартирай Европа“ ще чуете репортаж на Живка Танчева за реализацията на проекта „ПЕРИМЕД“.

Стоян Терзиев ще ни срещне с тазгодишния носител на националната награда „Христо Г. Данов“ за българска художествена литература.

Ще продължим и с акцент от програмата на „Пловдив чете“. Писателят Алек Попов ще чуете за новата му книга „Мисия Туран“.

Преди всичко това – събуждаме се с доцент доктор Красимира Кръстанова, която гостува в рубриката ни „Добро утро, ден!“.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

"Точно днес" на 18 юни

Вторник сутрин по горещите и актулни теми. С покачване на градусите стартира новия политически сезон, а седмицата ще даде отговор на важния въпрос - ще има ли правителство или ни очакват нови избори на есен. Първата политическа сила започна преговори с парламентарно представените партии, а след ден и новото 50 НС трябва да започне работа. Коментираме с..

публикувано на 17.06.24 в 16:49

Пътища и безпътици в "Ден след ден"

Как се променя трафика в Пловдив след затварянето на Бетонния мост? Как ще се промени и след пускането на влакове към Карлово и бариерите при прелезите на "Пещерско шосе", "Свобода" и ул. "Шести септември"? А промени ли се вече проблемът с липсата на работещи климатици в градския транспорт? Въпроси, на които продължаваме да търсим отговор - и в..

публикувано на 17.06.24 в 15:00

"Вход свободен" - начало с музика и театър

Понеделник е традиция за планове, задачи, стрес и напрежение. Не спираме този наложен ход, само добавяме глъдка смисъл и красота, свежест и надежда в делника!  За новият сингъл IO , говорим с Георги Линдев, познат повече чрез един от проектите си Kan Wakan. Ще чуем и песента, която зад позитивното звучене, поставя сериозни въпроси за бъдещето на човека...

публикувано на 17.06.24 в 09:30

"Точно днес" - от трафика до църковните артефакти

В утрото на 17 юни говорим за профилактичните прегледи, за трафика в Пловдив и политиката на местно ниво. Обръщаме поглед и към ценни църковни артефакти от далечното минало. Ето темите и събеседниците: И в разгара на лятото пътните ремонти, а от там и проблемите с трафика, продължават. Отвориха за движение ремонтираната..

публикувано на 16.06.24 в 17:00

Клуб "Неделя" - посветени на словото

Днес в предаването ви срещаме  с писателя и радиоводещия Петър Краевски, когото познавате и от ефира на Радио Пловдив. Говорим за годините радио и телевизионна кариера, лабиринтите на вдъхновението, лириката в общуването и хумора на битието. Вторият ми гост е жива легенда на журналисиката, летописец на Пловдив и пазител на историческата памет на града..

публикувано на 16.06.24 в 12:40