Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Ден след ден" в горещия следобед

След разговорите от седмицата с жители на Брестовица заради водния им казус, Областната управа отново е място за поставяне на нерешени проблеми. Хора от селата Лилково и Ситово се събраха, за да изразят недоволството си, че пътят, който ги свързва с равнината, продължава да е в много лошо състояние.

От министъра на отбрната Георги Панаѝотов разбрахме, че ще мине поне месец, преди да бъдат обявени резултати от разследването на инцидента, при който загина пилотът Валентин Терзиев. Междувременно  в авиобаза Граф Игнатиево  тече среща с журналисти, на която ще бъде показана черна кутия от изтребител Миг 29. Ще бъде дадена и достъпната до този момент информация за състоянието и работата по разчитане на данните в намереното вчера регистриращо устройство от разбилия се в Черно море боен самолет.

Няколко случая в последните дни покриват или пък се доближават до юридическото понятие „граждански арест“. Става дума за два случая, при които минувачи пречат на пияни шофьори да напуснат мястото на инцидента, както и за наградените от вътрешното министерство банкови касиерки, предотвратили обири. С адвокат Марин Марковски разговаряме за законовата регламентация на такива действия и за риска и опасностите, които носят. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

В „Западен“ кипи работа и врят конфликти „Ден след ден“

Тече последна офанзива около подлеза „Модър – Царевец“ в район "Западен" преди движението да бъде пуснато утре или вдругиден. В същото време кметът на района Тони Стойчева с видео на живо във фейсбук  се опита да спре багерите, които започнаха да изграждат паркинга пред болница „Пълмед“, предоставен й с решение на предишния общинския съвет...

публикувано на 06.06.24 в 14:32

"Вход свободен" в контрастите на юни

Миналият месец (дори не желая да го нарека май!) неохотно приключи с плахо затопляне. Новодошлият юни, въпреки горещата си кръв и топлия прием на зарадваните жители, още не може да вземе твърдо решение какъв да бъде- лятно усмихнат или облачно намръщен, мокър и градоносен. Единственото място, което по никакъв начин не се влияе от капризите на..

публикувано на 06.06.24 в 09:05

"Точно днес" на 6 юни за изборите в политиката и по пътя

В четвъртък сутрин с актуалните теми и събития до 9.30 часа. Параграф 22 ли е пътната безопасност у нас и как готвените промени в шофьорските курсове ще спомогнат да спре безумието по пътищата? Един от основните акценти е да се прекрати безкрайното явяване на поправителен изпит при кандидатстването за книжка. Предвижда се и по-голям контрол на..

обновено на 05.06.24 в 16:55
ДГ

"Ден след ден" градски теми и протести

Президентът, премиерът и военният министър откриха в Пловдив тазгодишното международно отбранително изложение  „Хемус“. Репортажът от събитието е на Антоанета Петричанска . В предаването следим и 2 протеста – на животновъдите край Калофер и на пловдивчани за кучето Джеси. Втори ден стопани блокираха за 1 час Подбалканския път край..

публикувано на 05.06.24 в 14:45

Еко и театрално във „Вход свободен“

Всяка година на 5 юни се отбелязва Световния ден на околната среда. Това е най-мащабното събитие, посветено на опазване на природата, от отбелязването му за първи път през 1972 година, досега. Тематично, днес говорим за прожекцията на филма „ИзЧисти планини”, на сдружение „За Земята“, през юни в Пловдив. Данита Заричинова ни разказва...

публикувано на 05.06.24 в 09:30