Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Лятна читалня и рисунки в първия юлски "Вход свободен"

Днес в предаването „Вход свободен” бодро крачим към Пеещите фонтани на Пловдив, и заемаме позиция нито по-далече, нито по-близо от чинара на амфитеатралните дървени стълбички. И отново точно там, всички заедно, и малки и големи, ще споделим радостта от четенето на любимите детски книжки в „Лятната читалня на открито”.

За деветото издание на това приятно събитие разговаряме с организатора Мария Петрова, а специалната ни среща е с поетесата Мария Донева.

В случай, че ви допадат повече изкуствата, отново имаме какво да ви предложим – “Drawing Day, България” или как децата разбират и ще изобразят „Промяната”. Това е и темата на единадесетото издание на Световния ден на рисуването.

Тези и още много други интересни теми сме приготвили за вас, затова не ни пропускайте!

Ефирна среща точно в 12:00, по радио Пловдив!


Още от категорията

Пътуваме до Летящата страна с "Вход свободен"

В първия ден от новата седмица сме много развълнувани и още повече усмихнати, защото с удоволствие Ви каним на посещение в "Летящата страна" - семейно куклено представление с ВХОД СВОБОДЕН на 11 февруари в Театър Хенд-Пловдив. В това ефирно пътешествие ще ни помага Ивайло Попов от Екологично сдружение "За Земята" , както и един от актьорите в..

публикувано на 06.02.23 в 09:30

Неясните образи на зимата - "Точно днес"

101-то Правителство на България официално встъпи в длъжност. Президентът Румен Радев го предупреди  да очаква изключително тежка предизборна кампания. Новият стар служебен премиер Гълъб Донев даде "старт на новия сезон на попитическия сървайвър". На политическия терен се очакват заявки на нови играчи, на икономическия - галопираща инфлация, на..

публикувано на 05.02.23 в 17:30

Снежна и спокойна неделя в Клуба

В днешното издание на предаването Клуб "Неделя" ви обещаваме много музика, интересни гости и актуални теми! Г-н Георги Титюков , заместник-кмет по "Спорт, младежки дейности и социална политика“ в община Пловдив е и първият гост днес на колегата Диян Никифоров днес. Освен за новини от света на спорта, те ще говорят от първо лице и с усмивка разбира..

обновено на 05.02.23 в 15:45

Неделно, с „Шейкър“

Картите, винаги, са предварително раздадени, остава да разберем къде и у кого са козовете. Тази неделя си говорим за астрологични констелации и разходки, с астролога Кремена Радулова. Говорим и за няколко безплатни инициативи, на фондация „Безгрижно детство“, Пловдив. Петър Кожухаров, кинезитерапевт в педиатрията, е наш събеседник...

публикувано на 04.02.23 в 17:05

"Ден след ден" спортни и други страсти

Недоволни фенове на Локомотив (Пловдив) се срещнаха с кмета Здравко Димитров тази сутрин, като настояха за пълен одит на строежа на стадион "Христо Ботев", спиране на наливането на милиони в него и равнопоставеност между двата елитни пловдивски клуба. Защо се стигна до поредното напрежение по темата стадиони и какво обеща градоначалникът на..

публикувано на 03.02.23 в 14:45