Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Лятна читалня и рисунки в първия юлски "Вход свободен"

Днес в предаването „Вход свободен” бодро крачим към Пеещите фонтани на Пловдив, и заемаме позиция нито по-далече, нито по-близо от чинара на амфитеатралните дървени стълбички. И отново точно там, всички заедно, и малки и големи, ще споделим радостта от четенето на любимите детски книжки в „Лятната читалня на открито”.

За деветото издание на това приятно събитие разговаряме с организатора Мария Петрова, а специалната ни среща е с поетесата Мария Донева.

В случай, че ви допадат повече изкуствата, отново имаме какво да ви предложим – “Drawing Day, България” или как децата разбират и ще изобразят „Промяната”. Това е и темата на единадесетото издание на Световния ден на рисуването.

Тези и още много други интересни теми сме приготвили за вас, затова не ни пропускайте!

Ефирна среща точно в 12:00, по радио Пловдив!


Още от категорията

Магичен и щастлив Клуб „Неделя“

Днес нашето ефирно пътешествие ще бъде по-различно и необичайно, затова Ви приканваме да изберете компанията на Клуб "Неделя"! Като начало и в първия час замахваме с магическа пръчица и ви гарантираме присъствието на един от най-добрите илюзионисти у нас Стефан Сунков. Той ни отвежда в тайнствения свят на фокусите и от самия него ще разберем кои..

публикувано на 10.12.23 в 15:23

Неделно с „Шейкър“

"Нека направим тази неделя ценна!" Днес в предаването ни гостуват Мариам Гарабедян, председател на  фондация „Аракс“ и Сърпухи Каприелян от фондацията, за да ни разкажат за отбелязването на 195-тата годишнина на Арменската апостолическа църква "Сурп Кеворк" – Пловдив и за ежегодното коледно тържество, което те организират в двора на храма,..

публикувано на 09.12.23 в 16:05

"Ден след ден" на 8 декември

В Народното събрание бяха приети на първо четене промените в Конституцията, които основно са в две посоки-съдебна реформа чрез промени в ръководството на прокуратурата и формирането на Висшия съдебен съвет, както и ограничаването на президентските правомощия при назначаването на служебни правителства. По темата ще разговаряме с Иван Брегов, правен..

публикувано на 08.12.23 в 14:37

Съвременно изкуство и Коледна изложба днес във "Вход свободен"

"Следствие: без хуманност, няма изкуство" е самостоятелната изложба на съвременния артист Наталия Йорданова, която представяме днес в предаването "Вход свободен". Наталия Йорданова е интердисциплинарна визуалнa художничка, родена през 1991г. в София, България, която е базирана и работи между Амстердам и София.Изложбата й в Пловдив се открива на 09.12...

публикувано на 08.12.23 в 09:20

"Точно днес" на 8 декември

Празнично в последния работен ден и с темите от деня, които следим в развитие. На 8 декември  честитим празника на българските студенти с призива "Празнувай отговорно!" и с пожелание да запазят академичния дух. С поздрав за студентите и с послание за младите хора ще чуем Богослав-Тервел Тодоров, студент четвърти курс българска филология  в СУ. Ще..

обновено на 07.12.23 в 16:53