Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Точно днес" на 6 юли от 6 - лятно, предизборно, горещо

На 6 юли говорим за мисия доброволец, електронно правосъдие, ваканция в библиотеката и сценография.

Вече броим дните до извънредните парламентарни избори с прогноза и анализ на Кольо Колев от "Медиана". 

Срещаме ви с Атанас Даков и Милена Тодорова от  формирование "Пловдив112", което на набира доброволци.

С директора на  Градска библиотека „Паисий Хилендарски” в Асеновград Милена Марковска разказваме за „Ваканция в библиотеката”- една инициатива, която стартира днес и ще съчетае полезното с приятното за  60 малки асеновградчани. 

В рубриката "Рестартирай Европа" за електронното правосъдие - ускорена трансформация заради Ковид -пандемията.

Честитим и юбилея на специалност Сценография в АМТИИ - 25 години с ретроспективна изложба в галерия „Капана“.

Преди това в "Добро утро, ден" слушаме  актрисата Бойка Велкова за страстта й към балета и театъра.

Да усмихнем утрото в 6.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Мълчание, „осмисляне“ и втора оставка след вота „Ден след ден“

Едва втори ден след шестите за последните три години избори тече, а вече се говори за седми през есента. Очевидно резултатите не се харесват, а тяхната представителност си е направо срамна.  Днес мълчанието на първата и втората политическа сила продължава, част от третата – ПП ще „осмисля новата ситуация в дълбочина“, както пише Кирил Петков,..

публикувано на 11.06.24 в 14:49

Артистичен следобед с „Вход свободен“

Школата по народни танци, при народно читалище „Проф. Кирил Дженев – 2018“ в Пловдив, навършва 15 години. Поводът ще бъде отбелязан подобаващо. Разговаряме с Петя Маринова, секретар на читалището и хореограф към школата. Разговаряме с режисьора Петър Одаджиев, за мюзикъла „Фейм“ и новата му книга. Очаквайте и рубриките „Предразсъдъци и..

публикувано на 11.06.24 в 09:30

Накъде по пътя - "Точно днес"

Денят след изборите  2 в 1  -  ден на отрезвяването. Той няма да бъде само един. За хората, задаващи въпроси и изискващи да чуят аргументи за регистрираната си изборна активност или - обратното -  за тоталния си отказ от гласуване, анализите тепърва предстоят. Ще ги направят партиите и лидерите им, които засега запазват мълчание. А после ще последва..

публикувано на 10.06.24 в 17:36

Какъв избор направихме "Ден след ден"?

С час повече ще бъде времето днес на следобедната програма „Ден след ден“. След изборите за европейски парламент и извънредния вот за Народно събрание у нас, от 14.00 до 17.00 часа ще чуем коментарите на политолозите Любомир Стефанов и Ружа Смилова , на политическия анализатор Георги Харизанов и на директора на „Портал Европа“ Юлиана..

публикувано на 10.06.24 в 13:45

"Вход свободен" - динамично начало на седмицата

В понеделник ви срещаме накратко с много от предстоящите за седмицата събития!  В Асеновград тази вечер ще се състои камерен концерт "Пътешествие из музикалните епохи", в който участват Благовест Георгиев - китара и струнен квартет от изявени музиканти. Повече за програмата, ни разказва китариста Благой Георгиев.  Маестро Константин Костов, представя..

обновено на 10.06.24 в 11:33