Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Храна и екзотика във „Вход свободен“

| обновено на 16.07.21 в 11:01

Лятно и с две усмивки от сърце ви посрещаме днес във „Вход свободен“!

Ако все още не сте обядвали, останете с нас, за да ви нахраним с примамливи кулинарни изкушения и вкусни аромати, или казано накратко Street Food & Art Festival.

За второто издание на фестивала, подробностите от организатора Николай Тодоров, веднага след 13:00. Поканили сме и един от интересните участници, шеф Николай Тихомиров – самият той ще ни разкаже лесно ли е да майсториш ястия за кралски особи.

Освен вкусна храна, сме ви приготвили и екзотика за разкош с рубриката ни „За животните с любов“, в ефирното време на която ви срещаме със Стефан Кюркчиев, уредник зала „Терариум“ в Природонаучен музей- Пловдив. Разговорът ни с него е за Международния ден на змиите.

Както по традиция в петък ще отидем и „На кино“, ще се посмеем с вицовете на колегата Жоро Пеев, и за финал ще „Четем с Радио Пловдив“.

Заедно сме веднага след новините в 12:00 и обещаваме да бъде любопитно и забавно!


Още от категорията

Празнично и делово с и без маски - "Точно днес"

Празничното начало на седмицата ни отвежда с обратно броене към изборния ден, дълго очакван в края й като прагматично начало с дозата скептицизъм, надежда за  повече мъдрост и неизвестни, когато маските  на претендентите за властта бъдат свалени... А на 27 март отбелязваме Международния ден на театъра.  Неочакваните пътешествия, в които ни повеждат..

публикувано на 26.03.23 в 18:15

Клуб "Неделя" с художника, който създава освен картини и художници

Днес в предаването ви срещаме с един от най- интересните български художници -Минчо Панайотов. Роден е на 13 ноември 1944 г. в с. Панаретовци, Сливенска област. Завършва Факултета по изобразително изкуство на Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий" при проф. Васил Стоилов. Работи в жанровете живопис, графика, илюстрация.Има над 45..

публикувано на 26.03.23 в 10:10

Време за нещо ново с „Шейкър“

В последната мартенска неделя, говорим за април. Очаквайте астро бюлетина за април, със Стефи Недевска.  Венцислава Великова, творец и автор от Варна, разказва за новата си книга „Пазителите” с подзаглавие „Легендарница“. Там има една много интересна мисъл... „Не тъжи за времето назад. Идва нещо ново. Щом ти е взето старото, значи вече не ти е..

обновено на 25.03.23 в 17:47

Всичко (ли) тече "Ден след ден"

Темите в следобедния информационен блок днес до 17.00 часа. В Перущица са без вода. Ако в ранна пролет ги мъчи сушата, какво идва през лятото? Въпросът отведе Иванка Петкова в градчето и във ВиК, които правят планов ремонт, но и чертаят обезпокоителни прогнози. Кметът на Асеноврад Христо Грудав разказа за усилията на общината да реши воден проблем на..

обновено на 24.03.23 в 14:52

"Вход свободен" - последен делник

В последния ден от работната седмица ще си говорим за силата на промяната, за умението да се адаптираме, за потребността от действия и взимане на решения. Всичко това, в компетентната компания на събеседника ни Елица Стоичкова - представител на организация Ген ключове. В петък традиционно ви представяме и рубриката "Четем с Радио Пловдив" Започваме след..

публикувано на 24.03.23 в 09:30