Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Точно днес" по юлски горещо и прогнозно

| обновено на 26.07.21 в 16:42
Снимка: Vladislav Hristov

Седмицата на опасно горещото време започна, с температури до 43 градуса ще минем през дните до неделя. Вторник получава жълт код от НИХМ. Как работодателите спазват препоръките за работа на открито, кои са мерките и какви проверки се изпълняват в Пловдив и областта, научаваме от Атанас Чернаев, директор на Инспекцията по труда.

От нас зависи дали ще има четвърта вълна от Ковид-19 в България. Така проф. Ани Кеворкян, от катедра "Емидемиология и медицина на бедствените ситуации" в Медицински университет коментира темата на закъснелите ваксинации срещу вируса у нас. С нея ще говорим след новините в 8.00 часа във вторник.

Продължаваме и по още от темите на лято 2021, защото земеделците имат недоволства към националния план за възстановяване, който ще представим в Брюксел. Светлана Боянова, председател на УС на Института за агростратегии и иновации говори за възможностите пред напоителните системи, и защо орязаното им финансиране ще е трудно преодолимо, кои браншове от селското стопанство остават с по-малко средства в плана?

В "Рестартирай Европа" ще чуем репортаж на Паолина Комсалова за това как ще помогне на бизнеса и на иновациите прякото финансиране от Европейския съвет по иновации. 

Фондация "Заедно в час" в Пловдив - ученици и учители имат занимания в лятната онлайн академия до 12 август. По темата работи Петя Плачкова

Поетът и наш колега Владислав Христов от "Писма до Лазар" до неговите хайку в унгарски сайт, гост в студиото на Радио Пловдив след 9.00 часа. 

Лятно излъчване на срещата ни с монсеньор Румен Станев, гост в "Добро утро, ден!", за времето, Италия и малките площади. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

От благотворителността през различията и разбирането - "Точно днес"

На 21 май  почитаме паметта на двамата равноапостолни светци Константин и Елена. Константин е най-значимият император в историята на християнството с огромна роля за неговото каноническо утвърждаване и налагане, който позволил християнството да се наложи като религия в пределите на Римската империя. За първи път в историята на християнството гоненията..

публикувано на 20.05.24 в 16:51

"Ден след ден" на 20 май

Създаването на едно работно място, освен ползи за конкретния служител и работодател, носи допълнителни ползи за местната икономика. В някои райони на страната ефектът е по-висок, в други по-нисък, отчитат в своето изследване  Пламен Ненов и Рада Павлова от Съвета за икономически анализи. Ще чуем от Пламен Ненов как този мултиплициращ ефект се..

публикувано на 20.05.24 в 14:55

"Вход свободен" - за отношенията в двойката и семейството

С приближаване края на учебната година  за  учиниците от начален  курс, родителите за  преден  път се изправят пред предизвикателството -  лятна  ваканция! Предизвикателство, да, защото дългоочакваната дълга ваканция за  децата, в  по -  честите случаи  е един  период,  в който родителите изпитват трудност в  поодсигуряването на свободното  време. Това..

публикувано на 20.05.24 в 09:30

С актуалните теми на седмицата „Точно днес“

В предизборно време финансовите искания за по-високи заплати изглежда се изпълняват най-лесно. Малко над 80 милиона лева ще получат до дни държавните висши училища за увеличение на заплатите. Защо обаче висшите учебни заведения остават в стачна готовност? Отговорите търсим от Илиян Добрев , председател на организацията на Синдикат „Висше..

обновено на 19.05.24 в 18:07

Клуб "Неделя" за Щастието от първо лице

Дъждът днес не може да помрачи настроението ни и затова избираме дестинация "Щастие" в неделния следобед. В тази посока наш любезен домакин ще бъде г-жа  Йорданка Рабаджийска, с която заедно ще Ви поканим на първия по рода си фестивал "Психология на щастието", който ще се проведе на 2-юни в града на тепетата. Има ли рецепта за щастие, кои са..

публикувано на 19.05.24 в 14:00