Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

За приятелството във „Вход свободен“

Почти на финала на месец юли и в последния работен ден от седмицата,  в предаването „Вход свободен“ ще си говорим за малките неща – онези, които обаче заемат голямо място в сърцето. Приятелството определено е едно от тях!

В Международния ден на приятелството ви каним да бъдете наши радио приятели, за да споделим заедно вълнуващи ефирни срещи.

Веднага след новините в 12:00 с помощта на Ангелина Владикова създаваме „Мост между културите“, проект част от официалната програма на Пловдив- Европейска столица на културата 2019.

По темата за приятелството потърсихме мнението и на психолога Ваня Велкова. Попитахме я: „Съществува ли алгоритъм за създаване на приятелство?“ Какво ни отговори тя – в минутките след 13:00.

Няма как да подминем с лека ръка и една друга гледна точка и разбиране за приятелство – а именно връзката човек-домашен любимец. Професионалният треньор по поведение на кучета Ина Хаджиева е нашият събеседник по темата.

За финал в този специален ден, и за разкош, ще ви поднесем доза свежо настроение с рубриката ни „Усмихнат коментар“, в ефирното време на която чисто и по детски неподправено ще разберем как изглежда приятелството в детските очи.

Тези и още много други любопитни нещица сме ви приготвили за днес. Бъдете с нас! Започваме в 12:00!

БНР подкасти:

Още от категорията

"Точно днес" на 8 декември

Празнично в последния работен ден и с темите от деня, които следим в развитие. На 8 декември  честитим празника на българските студенти с призива "Празнувай отговорно!" и с пожелание да запазят академичния дух. С поздрав за студентите и с послание за младите хора ще чуем Богослав-Тервел Тодоров, студент четвърти курс българска филология  в СУ. Ще..

обновено на 07.12.23 в 16:53

Решения, разкрития и отличия в “Ден след ден”

За решенията от днешната сесия на общинските съветници в Пловдив ни информира Антония Попова . С носителя на наградата за пълно отличие „Златен Хипократ“ и младите лекари от Пловдив по време на дипломирането им се срещна Живка Танчева . С преподавателя по български език и литература Росица Бакалова  ще коментираме на какво се..

публикувано на 07.12.23 в 15:03
Радослав Бимбалов

"Вход свободен" - литературно и артистично

Две седмици преди Коледа рождественският дух постепенно превзема страната и очакването на тържествата ускорява пулса си. Завладени от същия този дух, в подготовка за празника планираме отпуски и подаръци с притеснение да не пропуснем някоя особено важна подробност и с неугасимата надежда за добри чудеса. Днес в предаването ще ви срещнем с писателя..

публикувано на 07.12.23 в 09:25

(Не)възможни комбинации "Точно днес"

В утрото на четвъртък ще говорим за възможностите община Пловдив до си върне Пешеходния мост, за унизителната оценка за българските ученици и възможностите им, измерени по PISA, за политическото домино, което все по- трудно се реди.  По тези теми ще чуем кмета на район "Централен" Георги Стаменов и политическия анализатор и бивш министър на образованието..

публикувано на 06.12.23 в 16:55

Предупреждения "Ден след ден"

България заедно с Италия води класацията по песимизъм за ползите от членството в ЕС. Това показват оповестените днес данни от проучване на „Евробарометър“. Не особено висок срeд българските глесоподаватели е и интересът към изборите за Европейски парламент през следващата година. Ще коментираме данните с Юлияна Николова, директор на „Портал Европа“...

публикувано на 06.12.23 в 14:33