Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

За приятелството във „Вход свободен“

Почти на финала на месец юли и в последния работен ден от седмицата,  в предаването „Вход свободен“ ще си говорим за малките неща – онези, които обаче заемат голямо място в сърцето. Приятелството определено е едно от тях!

В Международния ден на приятелството ви каним да бъдете наши радио приятели, за да споделим заедно вълнуващи ефирни срещи.

Веднага след новините в 12:00 с помощта на Ангелина Владикова създаваме „Мост между културите“, проект част от официалната програма на Пловдив- Европейска столица на културата 2019.

По темата за приятелството потърсихме мнението и на психолога Ваня Велкова. Попитахме я: „Съществува ли алгоритъм за създаване на приятелство?“ Какво ни отговори тя – в минутките след 13:00.

Няма как да подминем с лека ръка и една друга гледна точка и разбиране за приятелство – а именно връзката човек-домашен любимец. Професионалният треньор по поведение на кучета Ина Хаджиева е нашият събеседник по темата.

За финал в този специален ден, и за разкош, ще ви поднесем доза свежо настроение с рубриката ни „Усмихнат коментар“, в ефирното време на която чисто и по детски неподправено ще разберем как изглежда приятелството в детските очи.

Тези и още много други любопитни нещица сме ви приготвили за днес. Бъдете с нас! Започваме в 12:00!

БНР подкасти:

Още от категорията

"Точно днес" - февруарски смут и надежди

Февруари донесе редица промени и ледени дни. И ако част от промените са заключени в обсега на политиците, то за природните катаклизми няма виновни.  Търсим нашите спасителните екипи , които пътуват за Турция, след опустошителното земетресение в района на Газиентеп, на границата със Сирия. Кадрите са безсилни да покажат страданието и болката, можем само..

публикувано на 06.02.23 в 15:53

"Ден след ден" на 6 февруари

Днешният 6 февруари донесе ново изостряне на  напрежението между пловдивския кмет и местната организация на ГЕРБ. Здравко Димитров предпочете да напусне партията, но да не изпълни искането на лидера Бойко Борисов да освободи кметския пост. На свой ред Димитров контраатакува като отказа по-нантатъшно общинско финансиране за строящите се стадиони на..

публикувано на 06.02.23 в 14:42

Пътуваме до Летящата страна с "Вход свободен"

В първия ден от новата седмица сме много развълнувани и още повече усмихнати, защото с удоволствие Ви каним на посещение в "Летящата страна" - семейно куклено представление с ВХОД СВОБОДЕН на 11 февруари в Театър Хенд-Пловдив. В това ефирно пътешествие ще ни помага Ивайло Попов от Екологично сдружение "За Земята" , както и един от актьорите в..

публикувано на 06.02.23 в 09:30

Неясните образи на зимата - "Точно днес"

101-то Правителство на България официално встъпи в длъжност. Президентът Румен Радев го предупреди  да очаква изключително тежка предизборна кампания. Новият стар служебен премиер Гълъб Донев даде "старт на новия сезон на попитическия сървайвър". На политическия терен се очакват заявки на нови играчи, на икономическия - галопираща инфлация, на..

публикувано на 05.02.23 в 17:30

Снежна и спокойна неделя в Клуба

В днешното издание на предаването Клуб "Неделя" ви обещаваме много музика, интересни гости и актуални теми! Г-н Георги Титюков , заместник-кмет по "Спорт, младежки дейности и социална политика“ в община Пловдив е и първият гост днес на колегата Диян Никифоров днес. Освен за новини от света на спорта, те ще говорят от първо лице и с усмивка разбира..

обновено на 05.02.23 в 15:45