Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Точно днес" на 19 август

Приближавайки се до финала на работната седмица се приближаваме и до развръзката на политическата ситуация у нас.  Налице е четвъртата Ковид вълна, а началото на новата учебна година е след по-малко от месец. Отговори на тези въпроси по тези теми ще търсим в предаването „Точно днес“ на 19-ти август.

Храненето пред риска от нова Ковид вълна. Какво трябва да знаем, за да засилим имунитета си. Разговор на Елена Крушкова с доц д-р Светослав Ханджиев, специалист по диетика и диетология 

-  Как ще започне новата учебна година- разговор с Катерина Василева, председател на Съюза на работодателите в Пловдив в системата на образованието и директор на ОУ "Екзарх Антим Първи"

-  Ковид кризата и ваксинационната кампания у нас- отговори търсим от д-р Аспарух Илиев, завеждащ лабораторията по инфекции на мозъка в Университета в Берн и експерт по безопасност на ваксините

-  След Ковид-кризата разглеждаме и тази, разразила се в политиката. Анализ по темата прави социологът Мира Радева.

-  След 9 часа говорим за фотография, литература и благотворителната инициатива на Free Plovdiv Tour и BG Бъди активен

-  В световния ден на фотографията Екатерина Костова разговаря с фотографа Владимир Пеков за изложбата му в японския град Точиги

-  Румяна Киризиева от BG Бъди активен ще ни разкаже за предстоящата тур обиколка на Пловдив, която ще се проведе с благотворителна цел

- Как да облагородим Пловдив? Идеи за това събират от РИОСВ-Пловдив в литературния конкурс на тема „Десет хиляди крачки в града – десет хиляди причини да бъдеш щастлив“. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

"Точно днес" - от трафика до църковните артефакти

В утрото на 17 юни говорим за профилактичните прегледи, за трафика в Пловдив и политиката на местно ниво. Обръщаме поглед и към ценни църковни артефакти от далечното минало. Ето темите и събеседниците: И в разгара на лятото пътните ремонти, а от там и проблемите с трафика, продължават. Отвориха за движение ремонтираната..

публикувано на 16.06.24 в 17:00

Клуб "Неделя" - посветени на словото

Днес в предаването ви срещаме  с писателя и радиоводещия Петър Краевски, когото познавате и от ефира на Радио Пловдив. Говорим за годините радио и телевизионна кариера, лабиринтите на вдъхновението, лириката в общуването и хумора на битието. Вторият ми гост е жива легенда на журналисиката, летописец на Пловдив и пазител на историческата памет на града..

публикувано на 16.06.24 в 12:40

Ранно утро с "Шейкър"

Неделното утро споделяме заедно, с надежда за полезно и приятно време до 10! Срещаме ви с интересни теми, и събеседници чието мнение се надяваме да внесе повече яснота и отговор на въпросите. "Как да преодолеем симптомите при менопауза с помощта на природни средства" е книга, която дава отговор и решения на много въпроси и проблеми! Много жени..

публикувано на 15.06.24 в 16:05

Спирки по пътя "Ден след ден"

Безкрайното търпение ражда мълниеносни резултати. Пловдивчани, заредете се с олимпийско търпение поне до Коледа! По обед утре се спира движението по Бетонния мост за ремонт, който ще продължи шест месеца.  Утре е събота, лято е и движението е по-ограничено  – така кметът Костадин Димитров мотивира решението на общината. Той дори се превърна в..

публикувано на 14.06.24 в 14:39

Силен петък с „Вход свободен“

Днес говорим с най-силния българин, полицаят Мариян Димитров от Пловдив, който ще се опита да постави нов рекорд, като издърпа три закачени един за друг локомотива, с общо тегло 250 тона, със собсвени сили. Събитието е тази събота, 15 юни, от 11.30 на Интермодален терминал, село Златитрап. Очаква ни и ефирна среща с Марина Иванова, автор на..

обновено на 14.06.24 в 09:33