Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Високо напрежение и недоволство „Точно днес“

Червен код за високи градуси на политическа сцена. Предупреждение и за опасно високо напрежение сред бизнеса, породено от новите ковид мерки.

Септември носи своята делничност, опасения и притеснения. За тях ще питаме в празничното осмо утро на месеца, ето какво ще чуете във времето от 7 до 10 часа:

Политически трусове на фона на нови предсрочни избори – разпад на стари коалиции и загатване на нови. По темата анализ на Ружа Смилова,  политолог и преподавател в СУ „Кл.Охридски“.

Бунт срещу новите ковид мерки. Как дискотеките изкараха първата нощ на забрана за работа и спазиха ли обещанието си да отворят протестно врати? Репортаж от Пловдив на Димитър Владимиров.

Заложници ли са нощните заведения на ковид кризата? Отговор на този въпрос търсим от Гаро Узунян, собственик на бар в квартал „Капана“.

Може ли да бъде постигнат баланс и какви действия ще предприеме новия Национален кризисен щаб в туризма? Наш събеседник ще бъде Еньо Енев, председател на пловдивското Сдружението на ресторантьорите "Тракия" и заместник-председател на Българската хотелиерско-ресторантьорска асоциация.

Докато различните бизнеси протестират срещу новите противоепидемични мерки, ние ще проверим ситуацията в болниците и усещат ли те вече натиск от увеличения брой на заболелите от коронавирус. Директорът на МБАЛ „Свети Мина“ професор Петър Петров с картина за ситуацията там.

Ще ви заведем и на съвместната изложба на Пенка Никова и Чавдар Вълов в галерия „Аспект“. С тяхното творчество ни среща Веселина Пеева.

В рубриката „ВЕЛИКИТЕ ЕВРОПЕЙЦИ“ Пламен Асенов ще представи втората част от историята за Микеланджело.

Преди всичко това ще чуем „Добро утро, ден“. В рубриката тази седмица си припомняме гостуването на Валери Кьорленски.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Ранно утро с "Шейкър"

Неделното утро споделяме заедно, с надежда за полезно и приятно време до 10! Срещаме ви с интересни теми, и събеседници чието мнение се надяваме да внесе повече яснота и отговор на въпросите. "Как да преодолеем симптомите при менопауза с помощта на природни средства" е книга, която дава отговор и решения на много въпроси и проблеми! Много жени..

публикувано на 15.06.24 в 16:05

Спирки по пътя "Ден след ден"

Безкрайното търпение ражда мълниеносни резултати. Пловдивчани, заредете се с олимпийско търпение поне до Коледа! По обед утре се спира движението по Бетонния мост за ремонт, който ще продължи шест месеца.  Утре е събота, лято е и движението е по-ограничено  – така кметът Костадин Димитров мотивира решението на общината. Той дори се превърна в..

публикувано на 14.06.24 в 14:39

Силен петък с „Вход свободен“

Днес говорим с най-силния българин, полицаят Мариян Димитров от Пловдив, който ще се опита да постави нов рекорд, като издърпа три закачени един за друг локомотива, с общо тегло 250 тона, със собсвени сили. Събитието е тази събота, 15 юни, от 11.30 на Интермодален терминал, село Златитрап. Очаква ни и ефирна среща с Марина Иванова, автор на..

обновено на 14.06.24 в 09:33

Юнски решения - "Точно днес"

Отново в политическия дневен ред е съставянето на правителство. Спечелилите изборите ГЕРБ обявиха, че искат експертен кабинет. Остава евроатлантическите партии да заявят подкрепа и преди лятната ваканция да се сформира новото управление. За нагласите говорим със социолога доц. Алексей Пампоров . Елена Крушкова разговаря с д-р Александър Симидчиев , за..

обновено на 13.06.24 в 17:01

"Ден след ден" на 13 юни

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов даде отговор на част от въпросите около съставянето на правителство след изборните резултати-той няма да е премиер, но позицията трябва да заеме човек от партията, търси се експертен формат, но основните позиции да заемат хора от ГЕРБ. Започват разговори с останалите партии в парламента. Анализаторът Кузман Илиев,..

публикувано на 13.06.24 в 14:31