Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Високо напрежение и недоволство „Точно днес“

Червен код за високи градуси на политическа сцена. Предупреждение и за опасно високо напрежение сред бизнеса, породено от новите ковид мерки.

Септември носи своята делничност, опасения и притеснения. За тях ще питаме в празничното осмо утро на месеца, ето какво ще чуете във времето от 7 до 10 часа:

Политически трусове на фона на нови предсрочни избори – разпад на стари коалиции и загатване на нови. По темата анализ на Ружа Смилова,  политолог и преподавател в СУ „Кл.Охридски“.

Бунт срещу новите ковид мерки. Как дискотеките изкараха първата нощ на забрана за работа и спазиха ли обещанието си да отворят протестно врати? Репортаж от Пловдив на Димитър Владимиров.

Заложници ли са нощните заведения на ковид кризата? Отговор на този въпрос търсим от Гаро Узунян, собственик на бар в квартал „Капана“.

Може ли да бъде постигнат баланс и какви действия ще предприеме новия Национален кризисен щаб в туризма? Наш събеседник ще бъде Еньо Енев, председател на пловдивското Сдружението на ресторантьорите "Тракия" и заместник-председател на Българската хотелиерско-ресторантьорска асоциация.

Докато различните бизнеси протестират срещу новите противоепидемични мерки, ние ще проверим ситуацията в болниците и усещат ли те вече натиск от увеличения брой на заболелите от коронавирус. Директорът на МБАЛ „Свети Мина“ професор Петър Петров с картина за ситуацията там.

Ще ви заведем и на съвместната изложба на Пенка Никова и Чавдар Вълов в галерия „Аспект“. С тяхното творчество ни среща Веселина Пеева.

В рубриката „ВЕЛИКИТЕ ЕВРОПЕЙЦИ“ Пламен Асенов ще представи втората част от историята за Микеланджело.

Преди всичко това ще чуем „Добро утро, ден“. В рубриката тази седмица си припомняме гостуването на Валери Кьорленски.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

"Точно днес" за Пловдив - хълмове, памет и избори

Библиотека „Седемте хълма“ събира  историческата памет на Пловдив, за да я съхрани  и предаде на идните поколения. Точно днес, на 26 септември ще се състои представянето на шестте романа на издателска къща "Хермес". За идеята и избраните книги в поредицата с издателя Стойо Вартолоеев разговаря Кремена Данева . В Пловдивски панаир ще се открие..

публикувано на 25.09.24 в 15:05

Есен като лято в "Ден след ден"

Първите дни на есента все още се радваме на хубаво, почти лятно време, но се усеща и новия сезон. Както на политическата сцена, така и в потока от събитията преди предзиборната кампания.  В следобедната програма на Радио Пловдив днес говорим за новите листи с кандидати, за очакванията от преди изборите на депутатите в края на октомври, за..

публикувано на 25.09.24 в 14:49

От спорта до космоса във „Вход свободен“

Говорим за „Ден на спорта в училище“, с Румяна Киризиева от „BG Бъди активен“. На 27-ми септември, близо 800 училища и детски градини ще отбележат десетото издание на инициативата. С Лъчезар Лечев темата ни е Космическа конференция – Пловдив 2024, за втора поредна година, на 28-и септември. Ще зададем въпроса, как носталгията помага?..

публикувано на 25.09.24 в 09:30

"Точно днес" на 25 септември

Сряда сутрин с темите от деня и коментари на актуални събития: Ясни са листтите и кандидатите за 51-ото Народно събрание, а броени дни преди старта на кампанията, питаме представители на основните политически партии за мотивите им да се включат в надпреварата и за посланията към избирателите. Ще говорим с Николай Цонев, бившият военен министър в..

публикувано на 24.09.24 в 17:05

"Ден след ден" на 24 септември

След летните месеци с относително по-малка информационна натовареност, от днес „Ден след ден“ се връща в обичайния си формат. Ето и част от темите:  В последния ден за регистрация на листите с кандидати за народни представите в Пловдив своите заявки направиха от ГЕРБ-СДС, БСП Обединена левица и Алианс за права и свободи, тоест частта от ДПС,..

публикувано на 24.09.24 в 14:46