Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Цветана Манева в "Добро утро, ден!"

| обновено на 26.12.21 в 10:11

„Любовта за мен е всичко. Създателят – това му е била висшата мисъл, и най-голямото изпитание, което ни е пуснал. Затова сме на земята, за да се обичаме. И когато ние не го правим, когато не ни се случва, тогава стават много ужасни неща. Това е най-големият ни урок. Още от малки трябва да учим децата да обичат“, това казва известната актриса Цветана Манева в рубриката ни „Добро утро, ден!“.

Преди дни тя присъства на книгата, посветена на нея и написана от Георги Тошев и Яна Борисова. Цветана Манева казва, че няма неизиграна мечтана роля. И е благодарна за съвместната си работа с режисьора Любен Гройс, защото това я изгражда като актриса на много високо ниво.

Освен великолепен актьор, любим на публиката, тя е жената с главно Ж - – винаги красива, елегантна и с високо вдигната глава. Винаги казва това, което мисли. И най-много държи на своята свобода.

„Материалното облагодетелстване не ми е на първа линия. Аз искам да съм свободна“, казва Цветана Манева и подчертава, че свободното общуване ражда идеи.

С тъга говори за новата реалност, която беше предизвикана от пандемията от Covid-19 и как онлайн обучението е повлияло на младите хора и децата.

Цветана Манева казва, че не й харесва това, което се случва на политическата сцена у нас.

„Но явно, че трябва да преминем през много неща, за да осмислим по нов начин битието си“, коментира известната българска актриса.

Цветана Манева не скрива и критиката си към депутатите от последните два български парламента, които не са успели да се разберат за основни неща.

„Когато една група хора има амбицията и претенцията да ръководи другите, да управлява държавата, независимо какви са им идеологическите различия, те трябва да намерят ако не пет, то поне три стълба за да работят заедно. Иначе остава куха и празна фразата, че работят за България“, споделя Цветана Манева.

Цялото интервю на Антония Попова с Цветана Манева можете да чуете в з