Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

За динозаврите с любов в Клуб "Неделя"

Илюстрация на Владимир Николов, личен архив
Снимка: Владимир Николов

Тази неделя в Клуб „Неделя“ ще ви потопим във фантастични свят на динозаврите.

С внушителните животински създания отблизо и в детайли ни запознава палеонтологът Владимир Николов. Той е докторант в Националния природонаучен музей при БАН, носител е на грант от The Jurassic Foundation, основана от продуцентската компания на Стивън Спилбърг, и е единственият палеоилюстратор, който разбулва мистериите на този отдавна изчезнал за хората свят, със сензационните си находки край Трън.

Настанете се удобно, защото ви предстои най-вълнуващото приключение! Едно пътуване във времето, в което докторантът Владимир Николов ще ни разкаже на абсолютно достъпен език, без високопарни думи и сложни изрази, тогава „Когато динозаврите властваха над Земята“!

Бъдете с нас по радио Пловдив и в Клуб "Неделя"! Започваме след новините в 16:00.
Още от категорията

За изборите и митовете "Точно днес"

Президентът Румен Радев разпусна 48-то Народно събрание, а до предсрочните парламентарни избори ни делят два месеца. Какви ще са те за България и как политическите алгоритми влияят на икономическата обстановка? Отговорите търсим в третото утро на февруари, ето какво ще чуете във времето от 6 до 9.30 часа: Икономически параметри и доходи по..

обновено на 02.02.23 в 17:02

Константин Еленков в "Добро утро, ден!"

На 27 години с впечатляваща театрална биография, пред която хоризонтът е безкраен. В поведението си ту е като дете  любопитен към света, ту е мъдрец, потънал в познанието за него.  Константи Еленков е гостът ни в „Добро утро, ден!“ тази седмица.   Той е Одисей от едноименния изключетилен спектъкъл на Пловдивския драматичен театър. Играе..

обновено на 02.02.23 в 17:01

"Ден след ден" на 2 февруари

48-то Народно събрание приключи своята работа. Сред започнатото и недовършеното в няколкомесечната му активност са и промените в Кодекса за застраховане, които са свързани с покриване на щети в чужбина при пътни инциденти, причинени от клиенти на български застрахователи. По темата ще разговаряме с Владимир Тодоров от Българската асоциация на..

публикувано на 02.02.23 в 14:31

Усмихнат четвъртък с "Вход свободен"

Във втория ден на февруари сняг не можем да Ви обещаем :)))))) но със сигурност ще усмихнем поне десетина от Вас :)))))))) Имаме само едно условие - да споделите следобедът си с нас!!! Започваме с Десето юбилейно издание на най-якото събитие този уикенд в Пловдив - "Plovdiv Game Jam 2023". Подробности и условия за участие очакваме да разберем от..

публикувано на 02.02.23 в 09:35

"Точно днес" за минималната заплата и сметките за ток

В утрото на 2 февруари говорим за транспорт, социална политика и култура. Започваме след новините в 6  и сме до 9:30. Ето и какви са акцентите: В четвъртък сутрин обръщаме поглед към междуградските линии в област Пловдив. За 17 от общо 28 междуградски линии няма желаещи превозвачи, които да изпълняват курсовете. Има ли опасност десетки жители на..

публикувано на 01.02.23 в 17:04