Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Здравни и други казуси в "Ден след ден" на 21 септември

Прокуратурата, УМБАЛ „Св. Георги“, както и РЗИ – Пловдив започнаха проверка за смъртта на 18-годишния Теодор Давчев, починал в Клиниката по неврохирургия в болницата преди дни. От болницата твърдят в позиция до медиите, че родителите са потърсили късно лекарска помощ, а бащата смята, че лекарска грешка е причината за смъртта на сина му. По темата ще чуем позицията на бащата – известният адвокат Йордан Давчев, на болницата и на РЗИ.

И още на здравна тема:

Наградиха лекарите, извършили най-много имунизации срещу КОВИД-19 в Пловдив. Репортажът от церемонията е на Петя Плачкова.

В Клиниката по нервни болести на УМБАЛ „Св. Георги“ се лекуват 30 души с Алцхаймер, а средно на година с болестта, засягаща паметта, минават поне 70 души. Хората с това заболяване обаче са много повече, коментира проф. Пенка Атанасова, началник на клиниката, пред Екатерина Костова.

Медийни публикации посочиха председателя на ОбС на община „Родопи“ Георги Цанков като човека за Пловдивска област на „Продължаваме промяната“ - формацията на бившите служебни министри Кирил Петков и Асен Василев. По темата – чуйте какво заяви той пред Радио Пловдив.

От „Кауза Пловдив“ събират онлайн подписка за изграждането на плувен басейн „Младост“ с пари от държавата. Повече за инициативата разказва Емил Костов.

Севдалин Палаузов ще ни отведе в Музея на авиацията в Крумово, където днес празнуват 30 години от откриването на своята сбирка.

Бъдете с нас! Ще бъде интересно!

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Клуб "Неделя" за Щастието от първо лице

Дъждът днес не може да помрачи настроението ни и затова избираме дестинация "Щастие" в неделния следобед. В тази посока наш любезен домакин ще бъде г-жа  Йорданка Рабаджийска, с която заедно ще Ви поканим на първия по рода си фестивал "Психология на щастието", който ще се проведе на 2-юни в града на тепетата. Има ли рецепта за щастие, кои са..

публикувано на 19.05.24 в 14:00

Ранно утро с "Шейкър"

Все още е май, дъждовен, хладен, но ароматен като никой друг в календара!  Особено внимание и време отделяме тази сутрин на ароматите, и тяхното влияние върху хората и поведението им. С психолога Валентина Славова, която вече 13 години изследва влиянието на ароматите върху поведението на хората, ще поговорим и за натурална парфюмерия, в която..

публикувано на 18.05.24 в 16:05

Матури преди бала и майски фестове „Ден след ден“

Напрегната нощ за полицията в Пловдив, Видовден за зрелостниците,  празник за занаятчии и самодейци и нестихваща жълта еуфория в града от спечелената от  „Ботев“ футболна купа – така изглежда 17-ти май в града. Ще го разкажем в предаването „Ден след ден“ от 15 до 17 часа. Ще припомним как започна и как приключи кризата с барикадиралия се в дома си бивш..

публикувано на 17.05.24 в 14:28

"Вход свободен"- слънчево, с напълно разкъсана облачност

Имам напълно обосновани съмнения, че този месец не никакъв май и даже съм убеден, че всъщност си е истинския април, с когото май, май че си е сменил мястото- ей така - за експеримент и забавление! Хайде стига! Вече не е забавно! Върнете си ни изконно привичния и автентичен пети месец! Моля! Чудите се на кого говоря. На който е отговорен, разбира се,..

публикувано на 17.05.24 в 09:00

Какво ще напишем на белия лист - "Точно днес"

Месецът на ученическите изпитания и българската гордост - май, се разстила край нас с вълненията около предстоящите матури и изпити, редом с празничното вдъхновение и вълнуващите абитуриентски нощи.  "Точно днес следваме акцентите на времето, свързано с първите предстоящи матури за зрелостниците - по Български език и литература. За първия държавен..

публикувано на 16.05.24 в 17:29