Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Младите хора и седмото изкуство, на фокус в Клуб „Неделя“

В първото октомврийско издание на предаването ви срещаме с чудесни и ентусиазирани млади творци, за които киното е не просто страст, а сериозна заявка за бъдеща професионална кариера.

Гостуват ни Ясен Кирилов и Валерия Посевина – млади хора, които в трудното време, в което живеем, успешно реализират мечтите си, да се занимават с кино. Те са част от снимачния екип на късометражния филм „МAYFLY” - проект реализиран и  финансиран по Компонент 3 – „Гражданска активност“ за инициативи в сферата на културата, част от Календара на културните събития на Община Пловдив за 2021г.

Какво се случва на снимачната площадка на филма, както и други любопитни новини зад кадър, изберете Клуб „Неделя“, за да разберете.

Към финала на предаването очаквайте и рубриката ни „Неделно и лежерно“, в която днес ви представяме Тодор Миланов и хобито му да изработва уникати от рог и кокосов орех.

Бъдете с нас! Започваме веднага след новините в 16:00!


БНР подкасти:

Още от категорията

"Ден след ден" на 2 февруари

48-то Народно събрание приключи своята работа. Сред започнатото и недовършеното в няколкомесечната му активност са и промените в Кодекса за застраховане, които са свързани с покриване на щети в чужбина при пътни инциденти, причинени от клиенти на български застрахователи. По темата ще разговаряме с Владимир Тодоров от Българската асоциация на..

публикувано на 02.02.23 в 14:31

Усмихнат четвъртък с "Вход свободен"

Във втория ден на февруари сняг не можем да Ви обещаем :)))))) но със сигурност ще усмихнем поне десетина от Вас :)))))))) Имаме само едно условие - да споделите следобедът си с нас!!! Започваме с Десето юбилейно издание на най-якото събитие този уикенд в Пловдив - "Plovdiv Game Jam 2023". Подробности и условия за участие очакваме да разберем от..

публикувано на 02.02.23 в 09:35

"Точно днес" за минималната заплата и сметките за ток

В утрото на 2 февруари говорим за транспорт, социална политика и култура. Започваме след новините в 6  и сме до 9:30. Ето и какви са акцентите: В четвъртък сутрин обръщаме поглед към междуградските линии в област Пловдив. За 17 от общо 28 междуградски линии няма желаещи превозвачи, които да изпълняват курсовете. Има ли опасност десетки жители на..

публикувано на 01.02.23 в 17:04

Още 20 пъти "Ден след ден" през февруари

Началото и краят са просто две страни на една линия.  Дали през февруари тя ще бъде права отсечка или ще прилича на кардиограма предстои да разберем в 20-те издания на следобедната програма на Радио Пловдив "Ден след ден" , първото от които започва днес.   Започваме обаче месеца с протести. Във времето от 15 до 17 ще чуем защо протестираха хората с..

публикувано на 01.02.23 в 15:01

За изкуството във „Вход свободен“

Говорим за изложбата „Чувства“. Самостоятелна изложба на Мира Фичева в галерия „Артистика“, в Пловдив, на 7-ми февруари. Режисьорът и сценограф Мария Банова, разказва за премиерата на второто представление за бебета /от 6 месеца до 3 години/, на Държавен куклен театър - Пловдив. Спектакълът „Полет“ ще се играе на 7-ми февруари. В..

обновено на 01.02.23 в 09:42