Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кметът призова общинските служители да се ваксинират


Здравната система е претоварена, лекарите също. И ако до две седмици върви така, няма да има празни легла, това каза пловдивският кмет Здравко Димитров по повод продължаващото увеличение на броя на заразените с коронавирус в Пловдив.

Той допълни, че ще призове общинската администрация да се ваксинира срещу коронавирус.

„Няма нищо страшно. Лично аз и моето семейство се ваксинирахме“, каза Димитров.

Градоначалникът обаче каза, че няма да се постави условие на служителите да бъдат ваксинирани. Към момента няма и данни колко от тях са имунизирани.

„Не, няма такова условие. Препоръчително е да си поставят ваксина. Но може да и да дойде ден, когато да е необходимо. Разберете, за всички нас е важно“, обясни още кметът. 



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

В Бачковския манастир багрят 2024 червени яйца

2024 яйца, дарени от христолюбиви хора, започнаха да боядисват в червен цвят доброволци и жените, помагащи в Бачковския манастир.  Така те спазват християнската традиция, според която на този ден се боядисват яйцата – символ на Христовото Възкресение.  Велики четвъртък започна в светата обител с отслужване на Василева света литургия за здраве..

обновено на 02.05.24 в 11:19

Деца боядисват яйца с митрополит Николай

На Велики четвъртък - денят на Тайната вечеря, Пловдивският митрополит Николай ще приеме деца от пловдивските детски градини и училища, в двора на митрополитския храм „Света Марина“.  Заедно те ще боядисат яйцата за Великден.  Децата са подготвили празнична програма с песни, музика, танци и рецитал.  В Белащица и Браниполе също са организирани..

обновено на 02.05.24 в 11:19

Трус от 3 по Рихтер е регистриран в района на Пазарджик

Слабо земетресение с магнитуд от 3 по Рихтер е регистрирано минути преди 9.00 ч. в района на Пазарджик, показват данните на Националния институт по геофизика, геодезия и география към БАН.  Епицентърът на труса е на 6,2 км на запад от Пазарджик и на 96 км от София – между селата Звъничево и Мокрище.  Дълбочината е била 12.2 километра, сочат данните..

публикувано на 02.05.24 в 09:42

Всенародно поклонение събор ще се състои в местността Оборище

Заместник-председателят на Народното събрание Росица Кирова ще участва във всенародното поклонение - събор до паметника в историческата местност Оборище от 11:30 часа. Кирова ще произнесе слово и ще положи венец след тържествения молебен водосвет. Всенародното поклонение - събор на местността Оборище ще продължи пред хижа „Оборище“ с народно..

публикувано на 02.05.24 в 07:35

Масови полицейски проверки по време на великденските празници

Засилено полицейско присъствие и масови проверки ще има от днес и в дните до края на седмицата по време на великденските празници в Пловдив. Патрулите ще подпомагат трафика и успоредно с това ще следят за нарушения.  Началникът на сектор „Пътна полиция“ в Областната дирекция на МВР гл. инспектор Красимир Нешев, уточни, че в  последния работен ден..

публикувано на 02.05.24 в 07:31