Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ГЕРБ може да бъде конструктивна опозиция

ГЕРБ остава най – голямата политическа партия в България, но за нас властта не е самоцел. Това обяви пред Радио Пловдив лидерът на ГЕРБ в Пловдивска област и кмет на Стамболийски Георги Мараджиев. Той посочи, че ГЕРБ може да бъде конструктивна опозиция, въпреки че на изборите в неделя е спечелила в 10 от 17-те общини в областта. 

От спечелените 25 600 гласа най – много са в общините Асеновград, Калояново, Лъки, Марица и Перущица. А перлата в короната е Първомай, където ГЕРБ бие и БСП остава назад, обяви Мараджиев. 

Консолидацията на партията е много голяма. Разтворихме ветрилото и привлякохме даже хора, които не са били симпатизанти на ГЕРБ, посочи Мараджиев.

Той прогнозира, че избирателната активност ще продължава да пада. И това е така, тъй като, според него, хората не са получили информация какво точно им се предлага. Освен ГЕРБ нито една друга партия не показа какво смята да направи след изборите, добави партийният лидер. 

Коронавирусът и машинният вот са другите причини, които ще доведат до по - малка избирателна активност, убеден е Георги Мараджиев. 

Успяхме да направим една прекрасна листа на ГЕРБ в областта, каза още областният лидер на партията в Пловдивско. 

По думите му, в листата са включени добре подбрани специалисти. Мараджиев обясни, че с получените преференции Младен Шишков от Раковски е успял от четвърто да заеме второто място в листата. 

Като политическа партия със 160 кмета ГЕРБ успешно може да работи и в опозиция. Ще бъдем конструктивна опозиция, за да има по - добро управление, коментира Георги Мараджиев.

Интервюто на Живка Танчева с него е в звуковия файл. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Вилис Цуров

Отказът на президента да участва в срещата на НАТО е лош сигнал

Отказът на президента Румен Радев да участва в срещата на върха на НАТО във Вашингтон не е изненада, като се има пред вид позицията му против помощта на Украйна, каза в интервю за предаването "Точно днес" Вилис Цуров - председател на УС на Съюза на офицерите от запаса "Атлантик". Независимо от това, сигналът, който изпраща страната ни към партньорите..

публикувано на 28.06.24 в 10:24

Аптеките са на кръстопът между грижата и търговията

Собственици на аптеки,  професори от академичните среди и анализатори сядат на една маса, за да обсъдят проблемите в аптечния бранш.  Форумът е тази събота в Пловдив и  поставя темата: „Българската аптека е на кръстопът между фармацевтичната грижа и търговията“.  Форумът се организира от Инициативен комитет на магистър-фармацевти,..

публикувано на 28.06.24 в 10:08

Форум "Азбука.Език. Идентичност" в Пловдив

В зала „Съединение“ на Регионалния исторически музей в Пловдив ще се проведе втората сесия на Международния форум за кирилицата „Азбука. Език. Идентичност“. Форумът е по инициатива на вицепрезидента Илияна Йотова и се организира с подкрепата на Министерство на образованието и науката. Той е продължение на проведения през 2022 г. Международен..

обновено на 28.06.24 в 08:51

Медицината е най-желана специалност в МУ-Пловдив

Ръст на кандидат-студентите за Медицински университет – Пловдив – това показват данните от подадените документи за участие в кампанията за прием. 1950 е общият брой на кандидатите, като миналата година те са били 1740, посочи зам.-ректорът по учебна дейност проф. д-р Веселина Горанова. Превес отново имат жените – 1480, а мъжете са 470...

обновено на 27.06.24 в 16:34

Медийни уроци за 7 клас преди лятната ваканция

Директорът на Радио Пловдив Чавдар Каришев приветства децата и разказа за мисията на радиото. Нашето радио е първото, което звучи онлайн, още от 1998 г.  Децата ни днес са потопени в интернет и за тях  често е трудно, как да преценят кое е истина и кое лъжа. Но, в училище "Алеко", както е известно в Пловдив имат свое радио, където..

публикувано на 27.06.24 в 12:03