Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Време за реализъм и време за илюзии "Точно днес"

На най- обикновена, даже грозновата улица, може да се появи ето такава 3D рисунка. От това улицата става по- интересна, даже атрактивна. До първата буря, която ще отмие грима. Но докато я има рисунката можем да си позволим смелостта ей така - смело и весело да си прескачаме пропасти, горди с голямата крачка на промяната.

Изкуството ще е една от темите в предаването ни и в сряда. Екатерина Костова ще представи изложбата "З0 мига от Пловдив"  в разговор с фотографа Минко Михайлов. Експозицията се открива точно днес в ГДК "Борис Христов".

Останалото е опит да разбрем в 3D политическа рисунка ли влизаме и реални ли са картините, които виждаме

Ако "Продължаваме промяната" е името на успеха след тези избори, то за ред политически лидери името на промяната е оставка. От ръба на неуспеха падат Корнелия Нинова, Христо Иванов, Атанас Атанасов, Красимир Каракачанов... За новата реалност ще говорим с политолога Калоян Методиев.

Доцентът по стопанска история Даниел Вачков ще допълни гледната точка към плановете на бъдещото мнозинство за промяна на формата, в който се водят разговорите с РС Македония. Плановете са историческата комисия да стане по- прагматична и ориентирана към днес, а не толкова към учебниците за миналото.

Велизар Шаламанов, който няма да бъде депутат от Пловдив -  област, където водеше листа, ще коментира синините на десницата, която падна сериозно на тези избори. По езика на Кирил Петков - ще питаме може ли да остане в А отбора на България или ще влиза и излиза като резерва в зависимост от решението на треньора.

И тази сряда слушаме "Великите Европейци" с разказ на Пламен Асенов за Аристарх от Самос, който от древността е знаел, че че Земята се върти около Слънцето.

"Добро утро, ден!" ни казва Смиляна Захариева - жената с най- силния глас.







Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

„Ден след ден“ на 8-ми май

В средата на седмицата, преди Деня на Европа и два дни преди старта на кампанията за избори 2 в 1 в предаването „Ден след ден“ ще добавим заглавия от днес.  8-ми май е Международният ден на Червения кръст и Червения полумесец – разказваме истории за доброволчеството. Също днес КНСБ обяви в Пловдив кампанията си „По- високи доходи с твоя синдикат“...

публикувано на 08.05.24 в 14:40

Усмихнат следобед с "Вход свободен"

В осмия ден на месец май Ви срещаме с усмивка, добри мисли и ведро настроение. В това начинание ще ни помагат и малките сладури от ДГ "Чучулига"- Пловдив. Всички те, заедно с Регионалната инспекция по околната среда и водите - Пловдив, и Българско дружество за защита на птиците канят пловдивчани в Регионалния природонаучен музей - Пловдив на изложба,..

публикувано на 08.05.24 в 09:30

Светлата сряда - "Точно днес" на 8 май

В седмицата на светлината и след големия празник идва още от ежедневието на месеца. През май ще слушаме отново обещанията и полемиката между партийните водачи, ще упражняваме устойчивост към темите, които ще бъдат заложени в конспектите на партии и коалиции за вота 2 в 1 на 9 юни.  Говорим с водачите на листи в Пловдив област и Смолян. Кръстю Врачев..

публикувано на 07.05.24 в 16:10

Пътища и листи по светло в "Ден след ден"

Много път до близки и далечни разстояния изминахме по празниците. Тези, които предпочитат да пътуват с влак обаче ще плащат вече повече за билети. Колко ще струват след 20 процентното увеличение билетите за влак до Карлово, Асеновград и Пазарджик и колко ще бъде билетът до морето? Отговoр търсим от Ангел Дасколов от пловдивското поделение "Пътнически..

публикувано на 07.05.24 в 15:02

Културата на срещите във „Вход свободен“

С Елена Родимова говорим за събитието „Предизвикателствата в съвременната дейтинг култура“, на 9-ти май, в Пловдив. Вход свободен, подробности след 14 часа. С Ирена Младенова, коментираме темата за работата на мозъка и времето, и къде е златното сечение? Повече в рубриката „Брейнсторминг“. Очаквайте рубриките ни „Предразсъдъци и..

публикувано на 07.05.24 в 09:30