Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

„Вход свободен“ – с грижа и внимание към недоносените деца

Днешното издание на предаването оцветяваме в лилаво, за да сме съпричастни със Световния ден на недоносените деца.

Темата не е за пренебрегване, и е от особена важност да разберем за десет години малко или много се говори и прави за недоносените деца в България. Отговорите от Маргарита Габровска – специалист по ранно детско развитие и част от екипа на фондация „Нашите недоносени деца“. Срещаме ви с нея в минутките след 13:00.

И отново тогава ще поканим Лазар Радков, един от основните двигатели на „Капачки за бъдеще“ - благотворителната организация, в която всяка събрана капачка е от огромно значение. Как продължават да помагат на децата ще го попитаме лично в ефир.

Но преди всичко това, ви каним „В аванс“ и в Малката базилика на Пловдив на едно красиво и изящно събитие под мотото „Мода, история, съвремие“. 

Бъдете с нас! Започваме точно в 12:00!
Още от категорията

Неделно с „Шейкър“

"Нека направим тази неделя ценна!" Днес в предаването ни гостуват Мариам Гарабедян, председател на  фондация „Аракс“ и Сърпухи Каприелян от фондацията, за да ни разкажат за отбелязването на 195-тата годишнина на Арменската апостолическа църква "Сурп Кеворк" – Пловдив и за ежегодното коледно тържество, което те организират в двора на храма,..

публикувано на 09.12.23 в 16:05

"Ден след ден" на 8 декември

В Народното събрание бяха приети на първо четене промените в Конституцията, които основно са в две посоки-съдебна реформа чрез промени в ръководството на прокуратурата и формирането на Висшия съдебен съвет, както и ограничаването на президентските правомощия при назначаването на служебни правителства. По темата ще разговаряме с Иван Брегов, правен..

публикувано на 08.12.23 в 14:37

Съвременно изкуство и Коледна изложба днес във "Вход свободен"

"Следствие: без хуманност, няма изкуство" е самостоятелната изложба на съвременния артист Наталия Йорданова, която представяме днес в предаването "Вход свободен". Наталия Йорданова е интердисциплинарна визуалнa художничка, родена през 1991г. в София, България, която е базирана и работи между Амстердам и София.Изложбата й в Пловдив се открива на 09.12...

публикувано на 08.12.23 в 09:20

"Точно днес" на 8 декември

Празнично в последния работен ден и с темите от деня, които следим в развитие. На 8 декември  честитим празника на българските студенти с призива "Празнувай отговорно!" и с пожелание да запазят академичния дух. С поздрав за студентите и с послание за младите хора ще чуем Богослав-Тервел Тодоров, студент четвърти курс българска филология  в СУ. Ще..

обновено на 07.12.23 в 16:53

Решения, разкрития и отличия в “Ден след ден”

За решенията от днешната сесия на общинските съветници в Пловдив ни информира Антония Попова . С носителя на наградата за пълно отличие „Златен Хипократ“ и младите лекари от Пловдив по време на дипломирането им се срещна Живка Танчева . С преподавателя по български език и литература Росица Бакалова  ще коментираме на какво се..

публикувано на 07.12.23 в 15:03