Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

„Вход свободен“ – с грижа и внимание към недоносените деца

Днешното издание на предаването оцветяваме в лилаво, за да сме съпричастни със Световния ден на недоносените деца.

Темата не е за пренебрегване, и е от особена важност да разберем за десет години малко или много се говори и прави за недоносените деца в България. Отговорите от Маргарита Габровска – специалист по ранно детско развитие и част от екипа на фондация „Нашите недоносени деца“. Срещаме ви с нея в минутките след 13:00.

И отново тогава ще поканим Лазар Радков, един от основните двигатели на „Капачки за бъдеще“ - благотворителната организация, в която всяка събрана капачка е от огромно значение. Как продължават да помагат на децата ще го попитаме лично в ефир.

Но преди всичко това, ви каним „В аванс“ и в Малката базилика на Пловдив на едно красиво и изящно събитие под мотото „Мода, история, съвремие“. 

Бъдете с нас! Започваме точно в 12:00!
Още от категорията

Неделно, с „Шейкър“

Картите, винаги, са предварително раздадени, остава да разберем къде и у кого са козовете. Тази неделя си говорим за астрологични констелации и разходки, с астролога Кремена Радулова. Говорим и за няколко безплатни инициативи, на фондация „Безгрижно детство“, Пловдив. Петър Кожухаров, кинезитерапевт в педиатрията, е наш събеседник...

публикувано на 04.02.23 в 17:05

"Ден след ден" спортни и други страсти

Недоволни фенове на Локомотив (Пловдив) се срещнаха с кмета Здравко Димитров тази сутрин, като настояха за пълен одит на строежа на стадион "Христо Ботев", спиране на наливането на милиони в него и равнопоставеност между двата елитни пловдивски клуба. Защо се стигна до поредното напрежение по темата стадиони и какво обеща градоначалникът на..

публикувано на 03.02.23 в 14:45

Забавен и полезен следобед с "Вход свободен"

Днес питаме всички малки и големи слушатели за какво се сещат, когато споменем думичката "пластмаса"! Поводът - едно страхотно и различно събитие домакинствано от Българска фондация Биоразнообразие и Темпо, организацията, която вдъхновява, насърчава и развива иновации в образованието на децата ни. Турнир за деца „Нагазили в пластмаса“ очаква всички,..

публикувано на 03.02.23 в 09:37

За изборите и митовете "Точно днес"

Президентът Румен Радев разпусна 48-то Народно събрание, а до предсрочните парламентарни избори ни делят два месеца. Какви ще са те за България и как политическите алгоритми влияят на икономическата обстановка? Отговорите търсим в третото утро на февруари, ето какво ще чуете във времето от 6 до 9.30 часа: Икономически параметри и доходи по..

обновено на 02.02.23 в 17:02

"Ден след ден" на 2 февруари

48-то Народно събрание приключи своята работа. Сред започнатото и недовършеното в няколкомесечната му активност са и промените в Кодекса за застраховане, които са свързани с покриване на щети в чужбина при пътни инциденти, причинени от клиенти на български застрахователи. По темата ще разговаряме с Владимир Тодоров от Българската асоциация на..

публикувано на 02.02.23 в 14:31