Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Добро утро, ден" със Смиляна Захариева

| обновено на 29.11.21 в 11:30

Жената с най-силния глас в света  е  пловдивчанката Смиляна Захариева. Доказателството е сертификатът от „Гинес“ за поставен рекорд  от нея през 2018 г. като „Най-силния мецосопран на планетата“.

Смиляна Захариева е завършила училището в Широка лъка, а след това и Музикалната академия в Пловдив. Нарича себе си „колекционер на звуци“ и е убедена, че гласът променя човешката аура. Сърцето на певицата, която носи старо тракийско име, е свързано и с Родопите, и с родния Пловдив.

 Тя е професионален певец и музикант и дълги години обикаля света с хора „Големите български гласове“. В седмицата от 15 до  20 ноември Смиляна Захариева гостува в рубриката „Добро утро, Ден“.  Веселина Пеева разговаря с нея: Още от категорията

С мартеници „Точно днес“

В първия ден от март обръщаме поглед към един от най-обичаните български ритуали – връзването на мартеница за здраве и очакването на пролетта. Репортажът е на Даниела Добрева С Баба Марта започва и отброяването на последните дни от зимата. Астрономическата пролет  настъпва на 20 март. Дали пролетното време ще изпрати по-рано зимата ще чуем в..

публикувано на 29.02.24 в 16:14

"Високосни" теми "Ден след ден"

След дългогодишна сага, включваща дори частично бедствено положение, община Пловдив най-после е на път да стартира почистването на река Марица. Осигурени са 1,5 млн. лв., от 3-ти опит е избрана фирма изпълнител и се очаква да започне същинската работа. Кога и как ще се случи почистването на реката, питаме заместник-кмета по екология Иван Стоянов ...

публикувано на 29.02.24 в 14:40

"Вход свободен" на 29 февруари

Днес е високосна дата, сиреч - хубаво е  да си роден на нея, ако си склонен да пестиш от рождени дни и  не се впечатляваш от неминуемата сръдня на принудително закъснялата баба Марта. Синоптиците вече , притеснено прогнозират студове и киша, но сливата пред радиото е разперила цъфналите си клони напук на всякакви климатични прокоби.  С усещане за пролет..

публикувано на 29.02.24 в 09:50

"Точно днес" - ден в добавка

29 февруари - ден, който получаваме от високосната 2024 година. Да го използваме рационално и да завършим важното за месеца.  В Пловдив сергиите с мартенички са заредени, остава да добавим и настроението, с което ще зарадваме близки, колеги и приятели. Даниела Субашева  ще има репортаж от "Радостни обреди" в Пловдив, колко пловдивчани избраха датата..

публикувано на 28.02.24 в 15:29

Заплати и издръжка в местната власт – теми в „Ден след ден“

За парите на общинските съветници в Пловдив, които възмутиха областния управител и за издръжката на филхармониците в Пазарджик ще говорим в предаването „Ден след ден“ на 28-ми февруари. Утре съветниците трябва или да прегласуват решението си за увеличените си възнаграждения, които възлизат на 3 080 лева, или да намерят изход от ситуацията,..

публикувано на 28.02.24 в 14:37