Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Съдия и журналист гастролират в Клуб "Неделя"

| обновено на 21.11.21 в 16:39

В деня на балотажа на президенстските избори предаването ще ви срещне с двама изключително популярни в своите области личности – бившия футболен съдия Недялко Тахтаджиев, който от 30 години живее в Испания, и проф. Ефрем Ефремов, ръководител на катедра „Пресжурналистика и книгоиздаване” във факултета по журналистика и масова комуникация на софийския университет „Св. Климент Охридски”.

  С ерудирания не само в своята сфера рефер ще дискутираме по широк кръг проблеми, интересуващи обществото като цяло – от изборите, които всекидневно правим в живота, до онова което е най-важно за християнското семейство, чийто ден отбелязваме на днешния ден. Как и доколко пандемията от коронавирус, отнела и неговата съпруга, ни учи кои са най-важните неща? Как растат внуците на децата му – дъщерята Дина и сина Милен, и какво ще иска един ден да им предаде като завет?

  От проф. Ефремов ще искаме да научим какво е най-характерно за днешните студенти и какво поколение журналисти да очакваме в по-близко и по-далечно бъдеще, кое е онова от което те се интересуват в значителна степен, тръгвайки по пътя на медиатор между съответната медия и обществото? Каква оценка ще даде на настоящата медийна среда в България и има ли достатъчно добри примери за тези, които днес усвояват тънкостите на занаята. Каква според него е най-голямата грешка на съвременната българска журналистика и поправима ли е тя?

  Слушайте ни и тази неделя, предаването по традиция започва веднага след новините в 16 часа.


Още от категорията

Усмихнат четвъртък с "Вход свободен"

Във втория ден на февруари сняг не можем да Ви обещаем :)))))) но със сигурност ще усмихнем поне десетина от Вас :)))))))) Имаме само едно условие - да споделите следобедът си с нас!!! Започваме с Десето юбилейно издание на най-якото събитие този уикенд в Пловдив - "Plovdiv Game Jam 2023". Подробности и условия за участие очакваме да разберем от..

публикувано на 02.02.23 в 09:35

"Точно днес" за минималната заплата и сметките за ток

В утрото на 2 февруари говорим за транспорт, социална политика и култура. Започваме след новините в 6  и сме до 9:30. Ето и какви са акцентите: В четвъртък сутрин обръщаме поглед към междуградските линии в област Пловдив. За 17 от общо 28 междуградски линии няма желаещи превозвачи, които да изпълняват курсовете. Има ли опасност десетки жители на..

публикувано на 01.02.23 в 17:04

Още 20 пъти "Ден след ден" през февруари

Началото и краят са просто две страни на една линия.  Дали през февруари тя ще бъде права отсечка или ще прилича на кардиограма предстои да разберем в 20-те издания на следобедната програма на Радио Пловдив "Ден след ден" , първото от които започва днес.   Започваме обаче месеца с протести. Във времето от 15 до 17 ще чуем защо протестираха хората с..

публикувано на 01.02.23 в 15:01

За изкуството във „Вход свободен“

Говорим за изложбата „Чувства“. Самостоятелна изложба на Мира Фичева в галерия „Артистика“, в Пловдив, на 7-ми февруари. Режисьорът и сценограф Мария Банова, разказва за премиерата на второто представление за бебета /от 6 месеца до 3 години/, на Държавен куклен театър - Пловдив. Спектакълът „Полет“ ще се играе на 7-ми февруари. В..

обновено на 01.02.23 в 09:42

Февруарски фрагменти - "Точно днес"

Какво ще ни донесе февруари? Освен с шегите на февруарския студ и недълготрайната снежна покривка, Малък Сечко се задава с нестабилен политически климат и с мъгляви прогнози за промени в  управленския и законодателен хаос. И  понеже  вълшебства на обществено-политическия терен не може да има, с лекота ги създава въображението на творческите личности...

публикувано на 31.01.23 в 17:24