Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Петъчно и с усмивка във „Вход свободен“

В края на ноември и в поредното издание на предаването „Вход свободен“ ви каним да развихрете въображението си и да нарисувате делфин.

Полина Христова от екипа на Зелени балкани ще ни помага с това начинание, като ни разкаже малко любопитни факти за най-интелигентните животни на Земята и повече информация за това как можете да участвате в конкурса „Нарисувай ми делфин“ по проект „Натура 2000 България – Нови Хоризонти“.

Срещата ни с нея е в ефирното време на рубриката „За животните с любов“.  

Помислили сме и за всички търсещи артистичната страна на нещата, с покана за изложба отразяваща емоционалния регистър на човека и палитрата, или казано накратко „Амплитуди“. Повече за експозицията ще разберем от нейния автор Светлозар Стоянов – Свесто. Включваме го веднага след новините в 13:00.

В днешния ден няма да пропуснем да отидем „На кино“  да почетем с радио Пловдив в едноименната ни рубрика.

Бъдете с нас! Започваме в 12:00 и гарантираме, че ще бъде интересно!


БНР подкасти:

Още от категорията

„Точно днес“ на Никулден – не само празнично, но и протестно

Празничният Никулден носи много светлина, надежда и благотворни емоции, които ще уловим в утрото на 6 декември. Заедно с тях обаче ще се разходим по точките на напрежение, уви, съществуващи и в този свят ден. Ето какво ще чуете във времето до 9.30 часа: Работещите в културната сфера излизат на протест пред Министерството на културата с..

обновено на 05.12.23 в 16:53

В общественото и международно огледало "Ден след ден"

Задълбочаваща се криза на доверието към институции, партии и лидери и в същото време пълна мобилизация за присъединяване към Шенген, който е една от целите на управляващите. Ще съумее ли сглобката да се пребори със себе си, с опонентите си и с негативно настроените Нидерландия и Австрия питаме днес в предаването „Ден след ден“ от 15 до 17..

публикувано на 05.12.23 в 14:38

За изкуството във „Вход свободен“

Този вторник, говорим за събитието „Сули Сеферов и приятели. Юбилейна изложба“. Тя се открива в петък на 8 декември, в 18 часа. Мястото е галерия „Артистика“. Точно на 8 декември, художникът Сули Сеферов навършва 80 години. Ще се разходим и до Асеновград.  В рубриката „Предразсъдъци и следразсъдъци“ сме заедно с Жоро Пеев,..

публикувано на 05.12.23 в 09:30

"Точно днес" на сцената през декември

През първия вторник на декември ще потърсим още от гледните точки, които определят звученето на последния месец на годината.  В Стария град започват проявите от календара, посветен на Коледа и Нова година. Повече от директора на ОИ "Старинен Пловдив" доц. Елена Кантарева .  Протестите на работещите в сферата на културата през ноември не дадоха..

публикувано на 04.12.23 в 15:13
Пред кино

ИзРЕЧеното "Ден след ден"

Трети ден жителите на осем села от община „Родопи“ нямат автобусна връзка с Пловдив. Договорът с превозвача „Хеброс бус“ изтече в петък, а собственикът Веселин Дошков  едностранно отказа да го поднови. Затова кметове и общински служители извозват хора от Цалапица, Златитрап, Брестовица, Бойково, Дедово, Лилково, Ситово и Скобелево, на които се налага да..

публикувано на 04.12.23 в 15:02