Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Предколедно и с усмивка във „Вход свободен“

Е, декември бързо дойде и също така бързо ще си отиде, но не и преди да се развихрим както си му е редът и както повелява традицията на идващите празници.

Коледната суетня е настъпила здраво и дебне от всеки ъгъл, няма да ни се размине и на нас днес в предаването „Вход свободен“. Затова ви каним да приемете предизвикателството и да останете с нас.

И като споменахме предизвикателство, ще разберем какво означава тази думичка според най-малките и в рубриката ни „Усмихнат коментар“.

Разбира се, че ще си говорим и „За животните с любов“, а малко преди финала ще ви поканим „В аванс“ и в галерия Лабиринт, за да разгледаме заедно изложбата „Колекция малки рисунки 2021“. Повече за нея ще ни разкаже галериста Елена Калпакчиева.

От колегата Жоро Пеев пък очакваме поредното издание на неговите „Предразсъдъци и следразсъдъци“.

Бъдете с нас! Започваме точно в 12:00!




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

В последния петък на март - "Точно днес"

Крехката надежда от началото на  седмицата за сформиране на Кабинет се изпари безапелационно само в рамките на часове и дори преди края си последната мартенска седмица постави предупредителната удивителна за ново изборно очакване. С много въпроси и недоизказаност.  Президентският гамбит продължава с разговори, но вече не с партиите, а с личностите, които..

публикувано на 28.03.24 в 17:12

Решения и избори в "Ден след ден"

След трите завъртания с връчването на мандати от президента, започна и въртележката с възможностите за нов служебен премиер преди поредните избори. Кога  ще бъдат те и по какъв начин ще се проведат? Възможна ли е промяна, която да провокира повече хора да гласуват доверие на политиците или отново ще бъдем мълчаливи свидетели на ниска избирателна..

публикувано на 28.03.24 в 14:41

"Вход свободен" - изкуството като спасение

Ще си говорим за изкуство днес, за благотворното му влияние върху всеки аспект от човешкия живот! Срещаме се с Лучия Велева - председател на Фондация "Кураж", която ще ни разкаже за проектите свързани с рехабилитация на хора в неравностойно положение, чрез изкуство и образование.  Ще ви поканим и на музикално матине с програма включваща произведения на..

публикувано на 28.03.24 в 09:30

"Точно днес" за посоката към избори

В края на март се повтаря рефрена "нови избори, и пак предсрочни". Към новата вълна обещания на политиците, за невъзможната ротация и как ще са осъществи гласуването 2 в 1 - разговор по темата с политолога доц. Иван Начев . От гледна точка на върналите мандата ПП-ДБ - разговор с народния представител от Пловдив област  Росен Костурков .  От Пловдив..

публикувано на 27.03.24 в 15:27

Живот в театъра "Ден след ден"

Политиката е театър, в който публиката често освирква актьорите. И призовава нови на сцената. А докато политическият театър у нас е еталон за театър на абсурда, животът налага своя дневен ред.  Безсрочна ефеткивна стачка започнаха работещите в Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ в редица градове, включително Пловдив. Те настояват за..

публикувано на 27.03.24 в 14:57