Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Клуб „Неделя“ за вдъхновяващите истории и коледния дух

В поредното декемврийско издание и в най-празничния месец от годината, Клуб „Неделя“ отново ще ви прави компания в неделния следобед.

Като начало и в първия час на предаването, ще поканим в ефир две прекрасни млади дами, с които заедно ще разлистим страниците на „Писма до теб, до нея и до никого“.

За ефирната премиера на тази завладяваща книга виновниците се наричат Василена Спасова и Ева Василева, а ИК „Жанет 45“ са тези, които без капка колебание й вдъхват живот, за да може да стигне до всеки един човек. „Писма до теб, до нея и до никого“ разказва докосващата история на едно момиче, израснало в дом за деца без родители…история инспирирана от живия живот.

Продължаваме и след новините в 17:00, когато ще ви върнем назад във времето, за да си припомним традициите, когато украсявахме елхата с истински стъклени играчки. Много красота и обаяние ще внесем в дома ви, с помощта на майстор Иван Станев и неговото Стъклодувно ателие за коледни украшения.

Е, това е по сценарий както се казва.

Очакваме ви на вълните на радио Пловдив точно в 16:00!


БНР подкасти:

Още от категорията

Неделно и празнично с „Шейкър“

Отбелязваме 146 години от Освобождението на страната ни и създаването на българската държавност, след петстотингодишно османско иго. Заедно с нашите събеседници ще се върнем назад във времето, ще си припомним важните събития и потърсим истината за настоящето. Говорим за датата 3-ти март, като част от историята и празничния..

публикувано на 02.03.24 в 16:05

Румен Нечев в "Добро утро, ден"

Гост в „Добро утро, ден“ тази седмица е художникът Румен Нечев. Роден е в Смолян, защото баща му е военен.  Завършва художествената гимназия в Казанлък, следва във ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий”, със специалност „Графика“.  По разпределение го изпращат като учител в Пазарджик, но не след дълго се мести в Пловдив и остава тук.  Румен Нечев има над 30..

обновено на 01.03.24 в 21:31

"Ден след ден" на 1 март

 Анализатори на кредитния пазар изразяват безпокойство от продължаващия ръст на ипотечните кредити. Опасенията са, че с това темпо се върви към имотен балон с всички негативни последствия Ще чуем мнението на макроикономиста Георги Ангелов и на кредитния консултант Тихомир Тошев. От днес рафинерията „Лукойл Нефтохим“ край Бургас не може да..

публикувано на 01.03.24 в 14:27

Честита Баба Марта с "Вход свободен"

Посрещаме март с усмивка и с мартеничка за здраве и късмет, за да сме румени засмени, бели и червени!  С Баба Марта и месец март се свързват много обичаи и празници, посветени на идващата пролет. За най-древните от тях, свързани с легендата за мартеничката ни ще чуем днес Стоян Цветкашки, по-известен като ТОКОРАЗ ИСТО или "Този, който разказва..

публикувано на 01.03.24 в 09:30

С мартеници „Точно днес“

В първия ден от март обръщаме поглед към един от най-обичаните български ритуали – връзването на мартеница за здраве и очакването на пролетта. Репортажът е на Даниела Добрева С Баба Марта започва и отброяването на последните дни от зимата. Астрономическата пролет  настъпва на 20 март. Дали пролетното време ще изпрати по-рано зимата ще чуем в..

публикувано на 29.02.24 в 16:14