Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Клуб „Неделя“ за вдъхновяващите истории и коледния дух

В поредното декемврийско издание и в най-празничния месец от годината, Клуб „Неделя“ отново ще ви прави компания в неделния следобед.

Като начало и в първия час на предаването, ще поканим в ефир две прекрасни млади дами, с които заедно ще разлистим страниците на „Писма до теб, до нея и до никого“.

За ефирната премиера на тази завладяваща книга виновниците се наричат Василена Спасова и Ева Василева, а ИК „Жанет 45“ са тези, които без капка колебание й вдъхват живот, за да може да стигне до всеки един човек. „Писма до теб, до нея и до никого“ разказва докосващата история на едно момиче, израснало в дом за деца без родители…история инспирирана от живия живот.

Продължаваме и след новините в 17:00, когато ще ви върнем назад във времето, за да си припомним традициите, когато украсявахме елхата с истински стъклени играчки. Много красота и обаяние ще внесем в дома ви, с помощта на майстор Иван Станев и неговото Стъклодувно ателие за коледни украшения.

Е, това е по сценарий както се казва.

Очакваме ви на вълните на радио Пловдив точно в 16:00!


БНР подкасти:

Още от категорията

Клуб "Неделя" с художника, който създава освен картини и художници

Днес в предаването ви срещаме с един от най- интересните български художници -Минчо Панайотов. Роден е на 13 ноември 1944 г. в с. Панаретовци, Сливенска област. Завършва Факултета по изобразително изкуство на Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий" при проф. Васил Стоилов. Работи в жанровете живопис, графика, илюстрация.Има над 45..

публикувано на 26.03.23 в 10:10

Време за нещо ново с „Шейкър“

В последната мартенска неделя, говорим за април. Очаквайте астро бюлетина за април, със Стефи Недевска.  Венцислава Великова, творец и автор от Варна, разказва за новата си книга „Пазителите” с подзаглавие „Легендарница“. Там има една много интересна мисъл... „Не тъжи за времето назад. Идва нещо ново. Щом ти е взето старото, значи вече не ти е..

обновено на 25.03.23 в 17:47

Всичко (ли) тече "Ден след ден"

Темите в следобедния информационен блок днес до 17.00 часа. В Перущица са без вода. Ако в ранна пролет ги мъчи сушата, какво идва през лятото? Въпросът отведе Иванка Петкова в градчето и във ВиК, които правят планов ремонт, но и чертаят обезпокоителни прогнози. Кметът на Асеноврад Христо Грудав разказа за усилията на общината да реши воден проблем на..

обновено на 24.03.23 в 14:52

"Вход свободен" - последен делник

В последния ден от работната седмица ще си говорим за силата на промяната, за умението да се адаптираме, за потребността от действия и взимане на решения. Всичко това, в компетентната компания на събеседника ни Елица Стоичкова - представител на организация Ген ключове. В петък традиционно ви представяме и рубриката "Четем с Радио Пловдив" Започваме след..

публикувано на 24.03.23 в 09:30

„Точно днес“ – пролетНо и не само...

В последното работно утро на седмицата говорим за високите цени, напрежението сред студентите, но и не само. Ето какво ще чуете във времето до 9.30 часа: Правителствени мерки за ограничаване на надценките в тъгровската мрежа. Ще имат ли ефект? Бившият вицепремиер и министър на икономиката Николай Василев ще бъде наш събеседник по темата...

обновено на 23.03.23 в 16:58