Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Проблеми и решения "Ден след ден" на 13 декември

| обновено на 13.12.21 в 14:28
Снимка: Николай Мелемов, фейсбук

На извънредно заседание парламентът гласува новото правителство на страната с премиер Кирил Петков. 20 министри включва съставът на кабинета, в който има 5-ма вицепремиери. Пред депутатите Кирил Петков посочи, че приоритет пред бъдещото правителство е преборване на КОВИД-кризата, като се предлагат два варианта: доброволна ваксинация и зелен сертификат. 

За неотложните задачи пред новото правителство и за предизвикателствата на мандата ще говорим със социолога Мира Радева и с политолога доц. Петър Чолаков.

Ситуацията в Смолянска област остава усложнена след обилните дъждове и свлачища, а от днес там вали и сняг. Каква е обстановката, има ли бедстващи хора без ток и вода, ще питаме заместник областния управител Андрей Кадишев.

Ще добавим и още един щрих – 100-метров водовъртеж е унищожил инфраструктурата в пещерата "Дяволското гърло", като силно е пострадал и пътят до туристическата атракция. За щетите разказва Мичо Солаков от ТД „Орфей“ – Девин, което стопанисва пещерата.

До ден - два ще бъде възстановена пробитата дига на река Чая край село Катуница, увери Костадин Чолаков, директор на пловдивския клон на "Напоителни системи" ЕАД пред Антоанета Петричанска

Стоян Терзиев ни „среща“ с отличника на рейнджърския випуск лейтенант Антонио Чучуков, който днес бе поздравен лично от американския посланик Херо Мустафа.

На финала Кремена Данева ще ни разкаже за още едно дете на „Българската Коледа“ – това е Павел Кабаджов от Пловдив. 


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

На 14 май "Точно днес"

Вторник сутрин с темите от деня и коментари на важните събития, които следим.  -Какви са инвестициите в региона на едни от най-големите търговски компании в страната, колко работни места осигуряват, какви са бъдещите им планове за развитие в тази част на страната - отговор на този въпрос ще даде изследването  „Роля и социално-икономически принос на..

публикувано на 13.05.24 в 14:27

За транспортни неволи и памет говорим в "Ден след ден"

Двама младежи загинаха, а други двама се борят за живота си след ужасяваща катастрофа, която стана тази нощ на пловдивския булевард „Руски“.  Защо за пореден път се случва такова тежко пътнотранспортно произшествие на равен участък и без натоварено движение в центъра на Пловдив? Какво може да се направи, за да се предотвратят такива катастрофи?..

публикувано на 13.05.24 в 14:45

Успешен старт на седмицата с "Вход свободен"

В първия ден от работната седмица Ви пожелаваме тя да бъдеуспешна във всяко начинание и Ви каним да споделите следобедът си с нас! Интересните гости, значимите събития, хубавата музика са естествено наша грижа, с Вас може да се чуем на 032 632 400, за да поздравите любими хора или да споделите, това което Ви е на сърце!  Като начало ще Ви отведем в..

публикувано на 13.05.24 в 09:21

"Точно днес" по пистата на делника

Черно на бяло имаме точно четири седмици до изборите две в едно. На 9 юни ще гласуваме за български парламент и за евродепутати. За кампанията, за технологията на изборите в подготовка и провеждане, ще говорим със Стоил Цицелков, от Обединението за честни избори и член на Обществения съвет на ЦИК. Европейската седмица на общественото здраве и акцентите..

публикувано на 12.05.24 в 14:05

Клуб "Неделя" на музикална вълна

Днес в предаването сме изцяло на музикална вълна. Първият ни събеседник е един невероятен пловдивски музикант, който е заслужно уважаван от всички познавачи в бранша! За нас  огромно удоволствие да ви представим виртуозния китарист Кръстьо Пънев- Къната- единственият българин , който е имал честта на чужда сцена да подгрява легендарните "Дийп Пърпъл"...

публикувано на 12.05.24 в 12:10