Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сняг, ток и нов кабинет в "Ден след ден"

Първи сняг в Пловдив
Снимка: Екатерина Костова, Радио Пловдив

На 14 декември в следобедното предаване на Радио Пловдив „Ден след ден“ очаквайте:

Какви аварии нанесе обилният снеговалеж през нощта и тази сутрин в смолянско ще чуем в репортажа на кореспондентката ни Радостина Чернокова.

С политически коментар за старта на новото Правителство ще включим в ефир политолога Димитър Аврамов.

Защо хората в пазарджишкото село Мирянци готвят нови протести на прага на зимата ще ни разкаже Невена Петрова.

Има ли механизми за овладяване на цените на тока? Отговори ще търсим от енергийния експерт Антон Иванов.

Как анализатори коментират върнатия от ЕК за доработка План за възстановяване и устойчивост на България? Емил Костов проследи реакциите на представители на Института за Пазарна Икономика.

За актуалната ситуация с електрозахранването в засегнатите от снежната обстановка райони в 16:30 часа ще чуем говорителят на EVN Крум Косев.

Накрая за ваксинацията срещу коронавирус ще погледенм през една нестандартна, но особено важна гледна точка, според  началника на Клиниката по психиатрия и медицинска психология на УМБАЛ „Св. Георги“ доц д-р Стефан Попов.

Започваме след новините в 15:00 часа и ще бъдем с вас до новините в 17:00. Слушайте ни!




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Ранно утро с "Шейкър"

Първото неделно утро на юни посрещаме заедно! Наред с традиционните теми на "Шейкър", в които разглеждаме проблеми и въпроси засягащи нашето физическо здраве, нашите психологически потребности, нашите търсения в областта на естетиката, на забавлението, днес ще погледнем навътре в себе си. Ще се обърнем към духовността, която злободневието често..

публикувано на 01.06.24 в 16:05

Мария Генчева в "Добро утро, Ден!"

Актрисата Мария Генчева е родена в Пловдив. Завършила е ВИТИЗ в класа на проф. Филип Филипов. Творческата си кариера започва едва на 19 години в Родопски драматичен театър, където професионалната й съдба я среща с режисьора Любен Гройс. Там получава  годишната награда за изкуство за ролята на Мила в спектакъла „В полите на Витоша“  от Пейо Яворов...

обновено на 31.05.24 в 18:48

"Ден след ден" в края на май

В Пловдивския районен съд днес бе първото от три поредни заседание по така нареченото дело „Дебора“. Обвиняем е Георги Георгиев за насилието, което е упражнил върху Дебора Михайлова. Севдалин Палаузов ще разкаже за това, което е известно за хода на делото, тъй като то се провежда при закрити врати. За хода на разследването по случая с насилие..

обновено на 31.05.24 в 14:58

Емоционално и динамично с „Вход свободен“

Петък е и ще освежим нещата с интересни теми. Събитието "Емоционална интелигентност и взаимоотношения" се организира от Асоциация "Голям брат, Голяма сестра - България". То ще се проведе в Младежки център Пловдив. Говорим с Юлия Петкова, координатор в Асоциацията. Илияна Велева ни разказва за благотворителното събитие „Заедно за младите..

публикувано на 31.05.24 в 09:30

"Точно днес" изпращаме месец май

На 31 май отбелязваме Световния ден без тютюн, който тази година е под мотото „Защитата на младите хора от намесата на тютюневата индустрия“. В България по данни на НЦОЗА от Национално представително проучване, проведено през 2020 г. във възрастта от 10-19 г. над 40.0% от учениците са запалили първата си цигара на 14-15 години. Всеки шести е настоящ пушач..

обновено на 30.05.24 в 16:56