Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Унгарски "Едит ПиЛаф" в "Следобед с Едит"

Здравейте, мили радиослушатели! 😽

През изминалите почивни дни имах щастието да се разходя по улиците на красива и магнетична Будапеща! 🌉 Именно оттам дойде и вдъхновението за второто издание на рубриката "Едит ПиЛаф", в която съчетавам двете си страсти музиката и храната. 🎵🍲
В продължение на 60 минути ще ви разказвам за унгарската кухня, докато слушаме музика именно от тази географска ширина! 🇭🇺

📻 Включвайте радиоприемниците и нека споделим и този ден! "Следобед с Едит" започва веднага след новините в 14ч. 

Още от категорията

Енергетика, история, изкуство - "Точно днес"

В средата на седмицата темите „Точно днес“ са заредени с електричество с представителна базова мощ, заради начина, по който отдавна ги изговарят засегнатите от тях в най-значимите сфери на обществения живот. Сложното уравнение между енергийна независимост и екология, политически действия и социални мерки, национални интереси и европейска..

публикувано на 03.10.23 в 17:07

Истини и неистини „Ден след ден“

Лъжа ли е зеленото бъдеще на Европа? А на света? В чии ръце зелената идея се превръща в оръжие и за какви цели? Енергетиката е заредена догоре с политически сметки и с лобита зад кадър. Споровете са многопластови. Чуваме сблъсък на тези, но хората трудно се ориентират, защото ги бомбардират с числа и цени. Дали обаче изчисленията са чисто..

публикувано на 03.10.23 в 14:49

"Вход свободен" - благотворителност и археозоология

В предаването днес Ви отправяме покана да се включите в едно неповторимо по рода си събитие, озаглавено с атрактивното име  “Светулки RUN”. Организатори са Софийски планински клуб, а каузата на благотворителното бягане е в подкрепа на Фондация "Очи на четири лапи". За събитието, което ще се проведе паралелно в шест български града говорим с Александър..

публикувано на 03.10.23 в 09:31

"Точно днес" във вторник звучи така...

Темите във вторник сутрин от 6.00 до 9.30 часа Протестите на миньорите и енергетиците - разговор за енергетика и/или разговор за политика и комуникация? Ще чуем коментара на енергийния експерт Димитър Иванов от  Центъра за изследване на Балканите и черноморския регион. Безопасността на движението - има ли как да се запълни със съдържание клишето, има..

публикувано на 02.10.23 в 16:36

Трудни решения "Ден след ден"

Протестиращите миньори и енергетици на магистрала „Тракия“ край Стара Загора се увеличават, увеличават се и исканията им към правителството. Сред тях вече фигурира и отлагане на либерализацията на енергийния пазар за битови потребители до достигането на средноевропейските нива за енергийна бедност на домакинствата. Иска се също гарантиране на на..

публикувано на 02.10.23 в 14:23