Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Градски теми и обиколки в „Точно днес“ на 17 декември

В последния работен ден от седмицата на фокус поставяме темите:

Обстановката в смолянска област след опустошителните валежи, които оставиха десетки населени места без ток и вода. Търсим отговори за актуалната обстановка в минутите след 8ч.

Благотворителна тур обиколка "Магията на Коледа в Пловдив" събира средства за изграждане на Клиника по педиатрия в града. За нея ни разказва организаторът Екатерина Терзиева.

Премиера на своя авторски спектакъл „Малката кибритопродавачка“ по едноименната приказка на Ханс Кристиан Андерсен представя в залата на Военен клуб Пловдив група „Art crew”. Спектакълът е младежка инициатива, а негов инициатор е Богомил Райков, който е автор на либретото и аранжиментите в мюзикъла. С него говори Веселина Пеева.

С тазгодишния носител на традиционната награда на ректора на Аграрния университет – абсолвентът Христо Козаров ни среща Елена Крушкова.

Иванка Петкова работи по темата за Евранет + :  "Законодателни инициативи за постепенното отпадане на клетките за селскостопанските животни в ЕС". Нейни събеседници са Явор Гечев от фондация "Четири лапи" и евродепутатът Атидже Алиева - Вели.

В рубриката „Рестартирай Европа“ темата на Димитър Владимиров е „Бъдещето на Европа за по-силна икономика“.

Започваме точно в 6! Не ни изпускайте!


Още от категорията

"Точно днес" за каузите през февруари

В последния петък на месеца обобщаваме седмицата с важните акценти: политика, литература и протести.  Дали след обвиненията между партньорите в сглобката ще има помирение, или ще очакваме избори? И още, може ли един документ, претенциозно наречен от ПП-ДБ меморандум да отключи ефективни преговори между тях и ГЕРБ-СДС, разговор с политолога и..

публикувано на 22.02.24 в 15:39

"Попски работи" в "Ден след ден"

"Не ме гледай какво правя, а ме слушай какво ти говоря" – тази максима от години е водещ метод на управлението у нас. С нея политическите сили се обвиняват взаимно, предизвиквайки гнева на електората. За „протегнатата ръка“ между партньори, които не само не са близки, но са остри политически опоненти; за препъникамъните в управлението; за..

обновено на 22.02.24 в 14:57

Лисицата в нас и предаването „Вход свободен“

Разговор с психолога Марина Иванова за първата ѝ книга „Лисицата в мен“, която тя ще представи тази неделя. Ще си говорим и за гласа като наша отличителна характеристика. Някои специалисти го наричат „второ лице“. Очаквайте коментар в рубриката „Брейнсторминг“. Рубриката „Предразсъдъци и следразсъдъци“, с Жоро Пеев, е след 14.30 часа...

обновено на 22.02.24 в 09:40

„Точно днес“ – за политическите драми и последствията от тях

Отново в оборот са въпросите, свързани с управлението на страната. Ще има ли извънреден парламентарен вот и избори „2 в 1“? И какви ще са последствията, ако се стигне до такъв край на управляващата сглобка? Отговорите търсим в четвъртото утро на седмицата. Ето какво ще чуете във времето до 9.30 часа: Какво наложи предложеният от коалиция..

обновено на 21.02.24 в 16:58

50:50 - сделка или не „Ден след ден“

Предложеният от ПП-ДБ меморандум за управлението на страната след ротацията очаквано скара не-коалицията. И политиците, и медиите сравняват властта с термини от най- популярните телевизионни игри като „сделка или не“ и „50 на 50“. Въпреки заявката, че всичко подлежи на обсъждане предупреждението и от ПП-ДБ, и от ГЕРБ-СДС е, че изборите 2 в 1 може..

публикувано на 21.02.24 в 14:37