Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

В "Срещите" за човешката същност и превода

| обновено на 08.01.22 в 09:20

За първото си предаване на 2022 година "Срещите" избират  проф. Александър Шурбанов. Той е познавач и преводач на Шекспир

Иначе  казано, човекът, който е наясно с човешката същност, нейната неразрешима и трагична противоречивост.

Бъдете с Радио Пловдив, ще е интересно.

БНР подкасти:

Още от категорията

В "Срещите" отново търсим отговорите за нас самите

Защо сме такива?  Философът Тони Николов, писателят Владимир Зарев и докторът по богословие Петър Граматиков търсят отговора в подмолите на историята.  Бъдете с Радио Пловдив.

обновено на 08.12.23 в 19:35

"Италианското Рождество" грее в Културен център "Спиритус" Пловдив

Изобразяването на сцената на Рождество стои в основата на католическата коледна традиция и в Италия тя достига своя художествен връх. Построяването й може да се ограничи и до съвсем скромни домашни размери и форми, обикновено в класическа, но и в по-модерна стилизация, но и да стигне до пресъздаване на сцената на Рождество в пълните й библейски..

публикувано на 08.12.23 в 17:57

Наталия Йорданова с изложба в Пловдив

Наталия Йорданова е интердисциплинарна визуалнa художничка, родена през 1991г. в София, България, която работи между Амстердам и София. В своята практика тя създава инсталации, които са ориентирани към контекста, като използва различни техники. Като част от постоянно развиващото се търсене на възможни светове и широкото използване на спекулация,..

публикувано на 08.12.23 в 16:35

Вижте кой ще спори за поетичната награда "Иван Николов"

Шест поетични книги са селектирани в краткия списък с номинации за Националната литературна награда „Иван Николов” за 2023 г. Журито - Мирела Иванова, доц. д-р Гергина Кръстева и Иво Рафаилов направи избора се от 63 предложени книги от общо 24 издателства.  До финалната права достигат книгата на Ани Илков, „До края на смъртта“, „Кучето на..

публикувано на 08.12.23 в 14:33

Богослав - Тервел Тодоров за първата си книга стихове

С поздрав за студентския празник и с послание за младите хора започна разговорът ни с Богослав- Тервел Тодоров, студент четвърти курс „Българска филология“ в СУ "Свети Климент Охридски". Но провокацията за разговора въсщност е неговата първа, съвсем топла стихосбирка  „Денят, в който няма да те видя“. Тя ще има и своята пловдивска премиера в..

публикувано на 08.12.23 в 10:26