Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Точно днес" по зимните пътеки на 11 януари

| обновено на 10.01.22 в 16:56

Зимата навлиза по-осезаемо в своите владения. Тази седмица захлаждането ще продължава, а в същото време говорим за затопляне на отношения ни със Северна Македония. След проведения Консултативен съвет за национална сигурност резултатите ще коментираме с историка доц. Наум Кайчев, преподавател в Софийския университет и заместник-председател на Съвместната експертна комисия по историческите и образователни въпроси на България и Северна Македония.

Над 154 000 безплатни винетки на хора с увреждания изтичат в първите три месеца на годината. Каква е ситуацията в Пловдив, новите моменти в подаването на документите и очакванията за предстоящата кампания - говорим в 8.30 часа с директора на Дирекция "Социално подпомагане" в Пловдив д-р Надя Танева.

Омикрон бавно напредва сред новите случаи на заразени с Ковид-19. Каква е ситуацията в Пазарджик, където вече доказаха 6 проби с този вариант на коронавируса, говорим с д-р Мария Пишмишева, началник на инфекциозното отделение в МБАЛ-Пазарджик. 

"Клуб на мениджъра“ към Факултета по икономически и социални науки на Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“ организира от 11 януари  поредица от безплатни онлайн събития, посветени на възможностите за успешна реализация на пазара на труда. Говорим със Снежина Сулева, студентка във втори курс и председател на клуба, за новите инициативи през януари. 

И още от темите:

В зона "Култура" след 9.00 часа Антония Попова има интервю с директора на Градската художествена галерия Красимир Линков. Темата е за юбилейната 70-та годишнина на културната институция в Пловдив, за събитията свързани с юбилея, както и за пълната реконструкция на сградата в Стария град.

В "Добро утро, ден!" излъчваме разговора на Веселина Пеева с художничката Моника Роменска.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

"Точно днес" след изборните страсти и на изпит

На 19 юни се потапяме в политическия дневен ред, защото отново ще чуем тържественото обещание на депутатите да работят в интересите на народа.  За преговорите по съставяне на правителство, за възможните коалиции, разговор с политолога Георги Киряков . Изпитите от НВО в 7 клас са през юни, точно днес учениците се явяват за проверка на знанията им по..

публикувано на 18.06.24 в 14:59

Трусове в политиката и в живота "Ден след ден"

Продължават афтършоковете след земетресението, което разлюля снощи Пловдив и района на Асеновград. Вторичните трусове могат да продължат със седмици, но това е нормално за регииона, обясни пред Радио Пловдив доц. Пламена Райкова – Цанкова , началник на департамент „Сеизмология“ към БАН. Ще чуем и мненията на пловдивчани след трусовете. Още..

публикувано на 18.06.24 в 14:45

"Вход свободен" в преддверието на лятото

 Лятото отдавна се възцари на територията на страната ни неофициално. Летни са горещините, лятно е настроението на населението, летни са и въжделенията на всеки отделно взет човек. Радиото винаги  живее в унисон с копнежите на своите слушатели , звучи като техен  перфектен резонанс  и служи като динамичен   фон на целия житейски панаир.  В духа на..

публикувано на 18.06.24 в 09:05

"Точно днес" на 18 юни

Вторник сутрин по горещите и актулни теми. С покачване на градусите стартира новия политически сезон, а седмицата ще даде отговор на важния въпрос - ще има ли правителство или ни очакват нови избори на есен. Първата политическа сила започна преговори с парламентарно представените партии, а след ден и новото 50 НС трябва да започне работа. Коментираме с..

публикувано на 17.06.24 в 16:49

Пътища и безпътици в "Ден след ден"

Как се променя трафика в Пловдив след затварянето на Бетонния мост? Как ще се промени и след пускането на влакове към Карлово и бариерите при прелезите на "Пещерско шосе", "Свобода" и ул. "Шести септември"? А промени ли се вече проблемът с липсата на работещи климатици в градския транспорт? Въпроси, на които продължаваме да търсим отговор - и в..

публикувано на 17.06.24 в 15:00