Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Действителните сценарии „Точно днес“

Снимка: Иво Чолаков

Зимните месеци традиционно се оказват тежки за бизнес и потребители, но не само от гледна точка на финансите, а и на здравето. В утрото на 19 януари проследяваме най-важните теми, ето какво ще чуете във времето от 6 до 9.30 часа:

Петата ковид вълна в Пловдив и децата. Адекватни ли са до момента мерките и трябва ли учениците отново да преминат на онлайн обучение? Епидемиологът от УМБАЛ „Свети Георги“ в Пловдив доктор Христиана Бацелова с експертно становище по темата.

Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще положат клетва за втория си мандат. Какви ще бъдат акцентите? Председателят на Стратегическия съвет при държавния глава професор Александър Маринов ще бъде наш събеседник по темата.

Икономически предизвикателства на фона на високи цени на ток и газ, а също и инфлация от 7,8% за 2021 година. Икономистът от Институт за пазарна икономика Петър Ганев с анализ на ситуацията.

Ще говорим и за френската следа в историята на Пловдив. „Бонжур, мон амур, Пловдив!“ – така е озаглавен градският тур тази събота. С репортаж Екатерина Костова ще ни разходи из интересни места в града ни, свързани повече от век с френската култура.

В рубриката „Великите европейци“ Пламен Асенов продължава своя разказ за Ото Хан.

Преди всичко това – „Добро утро, ден!“. В рубриката ни тази седмица гостува професор Стефан Костянев.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Клуб "Неделя" - за духа и материята

Днес сме ви подготвили  среща в ефира с Красимир Лозанов , който директно от Пролетния панаир на книгата в София ще ни разкаже за най- интересните заглавия и събития на традиционния литературен форум. Във втората част на предаването финансовия анализатор Светозар Гледачев ще хвърли светлина върху икономическите предизвикателства, които  очкват света и..

публикувано на 02.06.24 в 12:30

Ранно утро с "Шейкър"

Първото неделно утро на юни посрещаме заедно! Наред с традиционните теми на "Шейкър", в които разглеждаме проблеми и въпроси засягащи нашето физическо здраве, нашите психологически потребности, нашите търсения в областта на естетиката, на забавлението, днес ще погледнем навътре в себе си. Ще се обърнем към духовността, която злободневието често..

публикувано на 01.06.24 в 16:05

Мария Генчева в "Добро утро, Ден!"

Актрисата Мария Генчева е родена в Пловдив. Завършила е ВИТИЗ в класа на проф. Филип Филипов. Творческата си кариера започва едва на 19 години в Родопски драматичен театър, където професионалната й съдба я среща с режисьора Любен Гройс. Там получава  годишната награда за изкуство за ролята на Мила в спектакъла „В полите на Витоша“  от Пейо Яворов...

обновено на 31.05.24 в 18:48

"Ден след ден" в края на май

В Пловдивския районен съд днес бе първото от три поредни заседание по така нареченото дело „Дебора“. Обвиняем е Георги Георгиев за насилието, което е упражнил върху Дебора Михайлова. Севдалин Палаузов ще разкаже за това, което е известно за хода на делото, тъй като то се провежда при закрити врати. За хода на разследването по случая с насилие..

обновено на 31.05.24 в 14:58

Емоционално и динамично с „Вход свободен“

Петък е и ще освежим нещата с интересни теми. Събитието "Емоционална интелигентност и взаимоотношения" се организира от Асоциация "Голям брат, Голяма сестра - България". То ще се проведе в Младежки център Пловдив. Говорим с Юлия Петкова, координатор в Асоциацията. Илияна Велева ни разказва за благотворителното събитие „Заедно за младите..

публикувано на 31.05.24 в 09:30