Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ранно Утро с "Шейкър"

| обновено на 22.01.22 в 16:18

Споделяме заедно първите неделни часове, с обещание за интересни срещи и разговори!

За една прекрасна инициатива на Средно Училище „Любен Каравелов“- Пловдив ще ви разкажем. Зимни седмици на четенето – януари - февруари 2022г. е проект, в който  участват ученици от целия начален курс на обучение. В програмата са предвидени онлайн  срещи с български писатели, четене в клас,състезание по краснопис и маратон по четене. Подробности за програмата очаквайте в разговора с Чайка Милушева –начален учител и организатор на събитията.

За силата на водата, за нейното чудотворно влияние върху човека, и за значението ѝ в различните  обреди, разговаряме с Лана Петкова - йога учител.

Започваме след новините в 7.

Още от категорията

„Точно днес“ – за политическите драми и последствията от тях

Отново в оборот са въпросите, свързани с управлението на страната. Ще има ли извънреден парламентарен вот и избори „2 в 1“? И какви ще са последствията, ако се стигне до такъв край на управляващата сглобка? Отговорите търсим в четвъртото утро на седмицата. Ето какво ще чуете във времето до 9.30 часа: Какво наложи предложеният от коалиция..

обновено на 21.02.24 в 16:58

50:50 - сделка или не „Ден след ден“

Предложеният от ПП-ДБ меморандум за управлението на страната след ротацията очаквано скара не-коалицията. И политиците, и медиите сравняват властта с термини от най- популярните телевизионни игри като „сделка или не“ и „50 на 50“. Въпреки заявката, че всичко подлежи на обсъждане предупреждението и от ПП-ДБ, и от ГЕРБ-СДС е, че изборите 2 в 1 може..

публикувано на 21.02.24 в 14:37

"Вход свободен" - за щастието и за жените

На въпроса "Какво е щастие?", всеки психолог би отговорил, че щастието е личното ни усещане за щастие! Навярно щастието се крие отвъд планове, очаквания и предразсъдъци, норми, ограничения, и може да ни споходи спонтанно на най - необичайни места, по никое време! Това всъщност е добрата новина! Другата добра новина е, че ще останем позитивно настроени във..

публикувано на 21.02.24 в 09:30

"Точно днес" на 21 февруари

Утрото на 21 февруари посрещаме с актуалните теми от деня. Ето и какви са акцентите. Точно в деня на откриването на АГРА 2024 темата земеделие вълнуваше не само Пловдив, но и държавата. Представители на Инициативния комитет за спасяване на българското земеделие се срещнаха с министър-председателя акад. Николай Денков. Какви са резултатите от..

публикувано на 20.02.24 в 16:41

Намерения и действия „Ден след ден"

По-ефективна приходна администрация е целта на сливането на НАП и Агенция „Митници“. От фиансовото министерство, което анонсира идеята, посочват, че подобни структури има в други 9 страни от Европейския съюз. Търсим коментара на Любомир Дацов, бивш заместник-министър на финансите. След фермерите, които издействаха с протестите си отстъпки от..

публикувано на 20.02.24 в 14:14