Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Гръцки "Едит Пилаф" днес в "Следобед с Едит"

Здравейте, сладури! ☀

➡ В рубриката "Едит Пилаф", съчетавам две мои страсти - музиката и храната.🥘 Разказвам ви за различни рецепти и блюда, докато слушаме музика именно от същата географска ширина. 🎵

Днес се насочваме на юг, не само за да се стоплим, но и да похапнем вкусен гирос с картофки, невероятни печива, пастицио и грис халва за десерт!
Гръцко ми е, драги! Гмурнете се в родината на зехтина днес, веднага след новините в 14ч. Ще има и предизвикателства! Не може без тях! 🎊

Ακούστε το απόγευμα με την Έντιθ! 📻


Още от категорията

„Точно днес“ на Никулден – не само празнично, но и протестно

Празничният Никулден носи много светлина, надежда и благотворни емоции, които ще уловим в утрото на 6 декември. Заедно с тях обаче ще се разходим по точките на напрежение, уви, съществуващи и в този свят ден. Ето какво ще чуете във времето до 9.30 часа: Работещите в културната сфера излизат на протест пред Министерството на културата с..

обновено на 05.12.23 в 16:53

В общественото и международно огледало "Ден след ден"

Задълбочаваща се криза на доверието към институции, партии и лидери и в същото време пълна мобилизация за присъединяване към Шенген, който е една от целите на управляващите. Ще съумее ли сглобката да се пребори със себе си, с опонентите си и с негативно настроените Нидерландия и Австрия питаме днес в предаването „Ден след ден“ от 15 до 17..

публикувано на 05.12.23 в 14:38

За изкуството във „Вход свободен“

Този вторник, говорим за събитието „Сули Сеферов и приятели. Юбилейна изложба“. Тя се открива в петък на 8 декември, в 18 часа. Мястото е галерия „Артистика“. Точно на 8 декември, художникът Сули Сеферов навършва 80 години. Ще се разходим и до Асеновград.  В рубриката „Предразсъдъци и следразсъдъци“ сме заедно с Жоро Пеев,..

публикувано на 05.12.23 в 09:30

"Точно днес" на сцената през декември

През първия вторник на декември ще потърсим още от гледните точки, които определят звученето на последния месец на годината.  В Стария град започват проявите от календара, посветен на Коледа и Нова година. Повече от директора на ОИ "Старинен Пловдив" доц. Елена Кантарева .  Протестите на работещите в сферата на културата през ноември не дадоха..

публикувано на 04.12.23 в 15:13
Пред кино

ИзРЕЧеното "Ден след ден"

Трети ден жителите на осем села от община „Родопи“ нямат автобусна връзка с Пловдив. Договорът с превозвача „Хеброс бус“ изтече в петък, а собственикът Веселин Дошков  едностранно отказа да го поднови. Затова кметове и общински служители извозват хора от Цалапица, Златитрап, Брестовица, Бойково, Дедово, Лилково, Ситово и Скобелево, на които се налага да..

публикувано на 04.12.23 в 15:02