Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Ранно Утро с "Шейкър"

| обновено на 05.02.22 в 16:31

Посрещаме заедно първото неделно утро на февруари, с недежда той да ни донесе повече слънчеви дни и по –малко тревога!

Времето до 10 обичайно споделяме с хубава музика, приятни новини, компетентни събеседници и препоръки за щастлив живот – това накратко описва случващото се всяка неделна сутрин  в ефира на  Радио Пловдив. 

Всеки родител храни силна вяра и надежда в бъдещето,  отглеждайки своето дете. Има ли разлики в отглеждането на момичета и момчета, и какви са те, ще научим от разговора с Разговор с Биляна Котева, администратор на платформа за родители „1 наум“. Повод за срещата ни е предстоящото събитие – „Момчета и момичета - тънкости в отглеждането“

Необятен е океанът от характери,в творчеството на Чудомир, така умело описан в неговите разкази. Образи на миналото, които са тъй актуални и днес, намерат път към спомените и преживяванията на всеки човек.

За моноспектакълът „Провинциални истории“ разговаряме с актрисата Иванка Шекерова.

Започваме след новините в 7.


Още от категорията

Празнично и делово с и без маски - "Точно днес"

Празничното начало на седмицата ни отвежда с обратно броене към изборния ден, дълго очакван в края й като прагматично начало с дозата скептицизъм, надежда за  повече мъдрост и неизвестни, когато маските  на претендентите за властта бъдат свалени... А на 27 март отбелязваме Международния ден на театъра.  Неочакваните пътешествия, в които ни повеждат..

публикувано на 26.03.23 в 18:15

Клуб "Неделя" с художника, който създава освен картини и художници

Днес в предаването ви срещаме с един от най- интересните български художници -Минчо Панайотов. Роден е на 13 ноември 1944 г. в с. Панаретовци, Сливенска област. Завършва Факултета по изобразително изкуство на Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий" при проф. Васил Стоилов. Работи в жанровете живопис, графика, илюстрация.Има над 45..

публикувано на 26.03.23 в 10:10

Време за нещо ново с „Шейкър“

В последната мартенска неделя, говорим за април. Очаквайте астро бюлетина за април, със Стефи Недевска.  Венцислава Великова, творец и автор от Варна, разказва за новата си книга „Пазителите” с подзаглавие „Легендарница“. Там има една много интересна мисъл... „Не тъжи за времето назад. Идва нещо ново. Щом ти е взето старото, значи вече не ти е..

обновено на 25.03.23 в 17:47

Всичко (ли) тече "Ден след ден"

Темите в следобедния информационен блок днес до 17.00 часа. В Перущица са без вода. Ако в ранна пролет ги мъчи сушата, какво идва през лятото? Въпросът отведе Иванка Петкова в градчето и във ВиК, които правят планов ремонт, но и чертаят обезпокоителни прогнози. Кметът на Асеноврад Христо Грудав разказа за усилията на общината да реши воден проблем на..

обновено на 24.03.23 в 14:52

"Вход свободен" - последен делник

В последния ден от работната седмица ще си говорим за силата на промяната, за умението да се адаптираме, за потребността от действия и взимане на решения. Всичко това, в компетентната компания на събеседника ни Елица Стоичкова - представител на организация Ген ключове. В петък традиционно ви представяме и рубриката "Четем с Радио Пловдив" Започваме след..

публикувано на 24.03.23 в 09:30