Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Арменски "Едит Пилаф" днес в "Следобед с Едит"

Здравейте, сладури!

Факт е, че някои го предпочитат горещо, други студено, трети солено, а такива като мен - сладко!
🥘 Има за всеки по нещо в най - вкусната ми рубрика Едит Пилаф! 🥘

Разказвам ви за различни рецепти и блюда, докато слушаме музика именно от същата географска ширина. 🎵

Днес ви отвеждам в слънчева Армения! ☀ Изключително красива природа, вековна история и много, много вкусна храна!🍖
Доказано е, че арменската кухня е една от най-древните в света! Археологически данни показват как още преди 2 500 години арменският народ е печал квасен хляб и е приготвял различни блюда като шашлик и бозбаш. Много от тези рецепти са запазени непроменени и до днес! 😮

💗 Задоволете всичките си сетива с рубриката, която съчетава музика и храна - "Едит Пилаф"
Всеки четвъртък в "Следобед с Едит", веднага след новините в 14ч.  

БНР подкасти:

Още от категорията

"Точно днес" по стъпките на октомври

В първия работен ден за октомври тръгваме по стъпките на темите на деня. Ето и какви ще са акцентите в програма "Точно днес". Вървим по пътя към местния вот, на който след по-малко от месец пловдивчани ще кажат тежката си дума - ще изберат кмет, районни кметове и общински съветници, а от изборът им ще стане ясно и каква е визията им за града. Какво..

публикувано на 01.10.23 в 17:00

За полета на мечтите днес в Клуб "Неделя"

В първото октомврийско издание на предаването Ви срещаме с един "Млад изобретател", който не се притеснява да лети високо в небето, защото човек е толкова голям, колкото са големи и мечтите му - инж.Костадин Недев! Пилот на изтребител по призвание и по душа, създател на иновативната образователна платформа "Млад изобретател", носител на наградата "Джон..

публикувано на 01.10.23 в 12:58

Ранно утро с "Шейкър"

Първото утро на октомври посрещаме заедно! Ще ви разкажем за изложбата „Блясъкът на художественото наследство на Русия“, която   представя произведения от традиционна руска совалкова дантела и бродерия, изработени от студентите на Академията за традиционни изкуства в Санкт Петербург. Академията е първото и единствено държавно висше учебно..

публикувано на 30.09.23 в 16:05

"Добро утро, Ден" с Огнян Видев

Джаз музикантът Огнян Видев, който  стъпва на музикалната сцена още в далечната 1964 г. и през годините добавя към творческата си биография  впечатляващи изяви у нас и по света, се вдъхновява  от артистичната атмосфера на родния Пловдив. Където и да пътува обаче,  той твори с родния си град в сърцето. Само преди  месец музикантът бе удостоен с..

обновено на 29.09.23 в 20:52

"Ден след ден" в последния петък на септември

В най – големия пловдивски район – Централен“, започват проверки за качеството на храната в детски заведения. Причината са сигнали на родители за доставяна храна за децата им със съмнително качество. Днешната среща по този проблем в кметството на район „Централен“ обобщава в репортажа си Живка Танчева . Също днес с поста си се раздели..

публикувано на 29.09.23 в 14:59