Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Арменски "Едит Пилаф" днес в "Следобед с Едит"

Здравейте, сладури!

Факт е, че някои го предпочитат горещо, други студено, трети солено, а такива като мен - сладко!
🥘 Има за всеки по нещо в най - вкусната ми рубрика Едит Пилаф! 🥘

Разказвам ви за различни рецепти и блюда, докато слушаме музика именно от същата географска ширина. 🎵

Днес ви отвеждам в слънчева Армения! ☀ Изключително красива природа, вековна история и много, много вкусна храна!🍖
Доказано е, че арменската кухня е една от най-древните в света! Археологически данни показват как още преди 2 500 години арменският народ е печал квасен хляб и е приготвял различни блюда като шашлик и бозбаш. Много от тези рецепти са запазени непроменени и до днес! 😮

💗 Задоволете всичките си сетива с рубриката, която съчетава музика и храна - "Едит Пилаф"
Всеки четвъртък в "Следобед с Едит", веднага след новините в 14ч.  

БНР подкасти:

Още от категорията

В "Срещите" разговор с Неда Антонова за новата й книга

Тази събота в "Срещите" с Неда Антонова говорим по новата й книга "Елегия".  Когато баща ти е цар" . Разговор за власта, любовта, самотата, родовата кръв...  "Като нямаше кой да ми разкаже как се е случило, разказах го, както мислех, че се е случило".  Така започна разговора ни с Неда Антонова за  двете й героини Тамара-Мария Шишман и..

обновено на 02.12.22 в 18:44

С мирис на хартия и петрол и с шум от протести "Ден след ден"

Със среднощни и удължени днес заседания, скандали, и ултиматуми продължава приемането на промените в Изборния кодекс. Ясно е, че ще гласуваме и с машини, и с хартия, но ще се броят разписките от устройствата, а не протоколът, който те генерират. В същото време тече обратното броене до влизането в сила на дерогацията за руския петрол у нас, която..

публикувано на 02.12.22 в 14:42

"Вход свободен" - последен делник

В последния работен ден се потапяме в света на изкуството!   Китаристът Петър Петков, изявяващ се като Ate, в стила ембиънт и дроун, издава нов албум-колаборация с lachrymorph. В този албум музикантите съчетават китарно дроун звучене с перкусийни инструменти и не само. Срещат се теренни записи и лекки ноиз изблици. Албума представлява сбор от..

публикувано на 02.12.22 в 09:30

Провокации и критични нюанси „Точно днес“

Пловдивското утро на 2 декември ще посветим на важните за града теми и събития, а във времето от 6 до 9.30 часа наши събеседници ще бъдат: Ландшафният архитект Станимир Шаламанов за поредния протест на пловдивчани, които се обявяват срещу застрояването на зелени площи в парк „Отдих и култура“. Те се събират пред Областната управа с..

обновено на 01.12.22 в 16:57

В търсене на решения "Ден след ден"

Картата на свлачищата по жп трасета в България за съжаление се обогатява и това е свързано и с промените в климата и предизвиканите от тях проливни валежи. Това твърди заместник – министърът на транспорта и бивш директор на на НКЖИ Красимир Папукчийски след вчерашния инцидент с дерайлирал пътнически влак заради свлачище по линията София-Бургас...

публикувано на 01.12.22 в 14:44