Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Дела трябват, а не думи" - "Ден след ден" на 18 февруари

В деня, в който почитаме 149-та годишнина от гибелта на Левски, следим и други актуални теми в предаването „Ден след ден“.

Рано тази сутрин пламна гръцки ферибот в Йонийско море, на който е имало около 100 българи, сред които и шофьори на пловдивска транспортна фирма. Повечето от пътниците и екипажа са евакуирани, но все още има блокирани хора. Ситуацията следи Димитър Владимиров.

Днес кметът на община „Родопи“ и членове на Инициативния комитет „Стоп на кариерите над Белащица“ бяха на среща в Министерството на енергетиката по повод исканията на двете фирми концесиите на кариерите да бъдат удължени. Какви са резултатите от срещата, ще ни каже Павел Гимишев от Инициативния комитет.  

Резултатите от още една среща в министерство, но този път на земеделието, ще коментираме в днешната програма. Националната асоциация на картофопроизводителите отменя готвения протест. Защо - Екатерина Костова разговаря с председателя на асоциацията Тодор Джиков.

Има ли конфликт между президента Румен Радев и правителството, след като за пореден път държавният глава поиска спешни мерки – вчера в областта на енергетиката, а днес – на хлебопроизводството. Темата ще коментираме с политолога доц. Даниел Смилов.

Френската езикова гимназия в Пловдив стана първото училище в страната, кото получи наградата „Симон Вей“ за мултикултурно образование и толерантност. Репортажът е на Антония Попова.

На финала ви срещаме с Анита Илиева – учител в Карлово, музикант и автор на песни за Левски, в деня, в който цяла България свежда глава в знак на почит към живота и делото на Апостола на свободата.

Бъдете с нас до 17.00 ч., ще бъде интересно!




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

"Вход свободен" на Еньовден

Ако живеете на принципа "не ме е еня" за нищо, днес е различно  дори за вас. Днес  е Еньовден! Честито на  имениците и нека всички бъдем здрави! В магичната реалност на този ден ще се огледаме в легендите и обичаите послучай този необикновен празник на доброто вълшебство. Свежа музика, пъстри любопитности и интересни гости очаквйте в днешното издание на..

публикувано на 24.06.24 в 09:50

По стъпките на лятото "Точно днес" на 24 юни

В летен вариант "Точно днес" започва след новините на БНР в 7 и споделяме времето до 9.30 часа. Теми и гости в понеделник. Седмицата започва с Еньовден – един много почитан в народната традиция ден, свързан с билките и лечението. На същата дата Православната църква чества рождението на св. Йоан Кръстител и често обредите и традициите на двата празника се..

обновено на 23.06.24 в 17:17

Емоции и красота днес в Клуб "Неделя"

В поредното юнско издание на предаването Клуб "Неделя" ще бъдем вашата свежа и усмихната компания във времето между кафето и питието :)))  Началото поставяме с така популярния напоследък в България спорт пикълбол. Къде се заражда и кои са ползите от практикуването му, разказваме в репортаж на Иванка Петкова.  Даваме воля и на емоциите днес, но не тези,..

публикувано на 23.06.24 в 15:23

Лятно с „Шейкър“

Днес говорим за юли. С какво ще ни изненада? Ще разберете от астробюлетина, със Стефи Недевска. Очаквайте, редовната ни рубрика с Елена Шахънска. Тази неделя темата е за желанията и тяхното изпълнение. С Борис Зафиров и Лилия Секова говорим за проекта „Форум театър в училище“, който е към своя край. На 28 юни, учениците от ПГО „Ана Май“,..

обновено на 22.06.24 в 19:34
Галин Никифоров

Галин Никифоров в "Добро утро, ден!"

През тази седмица, преди лятната ваканция за "Добро утро, ден!" излъчваме разговора с писателя Галин Никифоров. Той участва в "Пловдив чете 2024" и беше гост на Радио Пловдив. Галин Никифоров (роден 1968 г.) е сред открояващите се имена в съвременната българска литература. С писателя говорим  за България, времето и Пловдив, в първата част от..

обновено на 21.06.24 в 16:53