Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сряда сутрин "Точно днес"

Снимка: БГНЕС

В утрото на 23 февруари - теми и събеседници:

- Перспективата за нови предсрочни избори в този момент се отхвърля категорично от българите. „Продължаваме промяната“ запазва преднината, „ножицата“ с ГЕРБ от над 5 пункта укрепва в този месец - това са част от данните от редовното месечно независимо изследване на „Галъп интернешънъл болкан“ по метода “лице в лице”, представително за пълнолетното население на страната.  Анализът на електоралните нагласи  ще е на социолога Първан Симеонов.

-Детските градини и ясли стават безплатни от 1 април, решиха депутатите с гласуването на промените в Закона за корпоративното подоходно облагане - коментарът ще е на заместник-кмета -  “Oбразование, бизнес развитие и европейски политики” в община Пловдив - Стефан Стоянов

-"Помощ с обратен знак"- или как стотици туроператори и туристически агенти са изправени пред риска от фалит, ако се наложи да възстановят получената финансова подкрепа за ковид мерките, поради промяна на условията от страна на НАП година след като парите  са получени, усвоени и отчетени. Позицията е на Павлина Илиева - председател на УС на Сдружението на туроператорите и туристическите агенти „Обединение „Бъдеще за туризма“.

- Инициативата „Мартенички с кауза“ в помощ на малкия Макси и мисията на неговата майка Ирина, която с въображение, с много любов и надежда започва да прави мартенички. Мартенички с кауза – да даде по-добър живот на детето си.

-В рубриката "Великите европейци" Пламен Асенов разказва за Казимир Малевич.

-"Добро утро, ден" си казвеме с  д-р Димитър Гачев. 




БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

"Точно днес" изгрява юли

1 юли символно бележи летните дни, много от българите имат обичай да посрещат с музика изгрева на слънцето. Паолина Комсалова разговаря с Анастасия Кирилова от НИМХ, за прогнозата на синоптиците за летния месец, в който ще има и горещници и много валежи. За програма Точно днес" началото на седмицата идва с новия патриарх на Българската православна..

обновено на 30.06.24 в 17:25

Хуморът и операта завладяват Клуба

Последното юнско издание на Клуб "Неделя“ отново събира интересни и любопитни гости. В първия час (16-17) с журналиста и писателя Михаил Вешим ще си говорим за хумора като такъв и има ли той почва у нас, както и за това – тъжен ли е съвременният български хумор или не съвсем? Ще стане още дума за книги, култура, журналистика и, разбира се, за..

публикувано на 30.06.24 в 15:10

Ранно утро с "Шейкър"

Последното утро на юни посрещаме, с обещания за приключения и емоции присъщи на юли! Най – летния месец, мечтан и „натоварен“ с очаквания за щастие! Предстоят ни няколко срещи, куп полезни съвети и още толкова интересна информация! Някои определени движения на нашето тяло, могат да бъдат контролирани и регулирани според нуждите и..

публикувано на 29.06.24 в 16:05

За четенето и децата днес във "Вход свободен"

Днес в предаването оставяме настрана дигиталните устройства и се впускаме в неяобятния свят на книгите. За тази цел Ви срещаме с децата от читателски клуб "Възвишение". За тях книгите от задължителния списък през лятната ваканция са любимо занимание и те с удоволствие четат. Кои са любимите им книги и как се заражда техният читателски клуб, предстои да..

публикувано на 28.06.24 в 09:30

Температурни и други амплитуди "Точно днес"

Изморителният с високите си температури юни приключва, допълвайки статистиката на пореден по- горещ от предишни години. Прекрачвайки в следващия месец, с любопитство към времето и ваканциите, ще разговаряме със синоптика Анастасия Кирилова и с изпълнителния директор на "Пампорово" АД Мариян Беляков. Точно днес курортът открива лятната си програма. Сред..

публикувано на 27.06.24 в 17:40