Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Супер герои и театрална премиера в Клуб „Неделя“

В последната неделя на февруари, ви каним да се усмихнете широко напук на дъждовното време навън, и заедно да сътворим шарен следобед с много музика, придружена с интересни ефирни гости и разбира се любопитни и полезни теми.

Веднага след новините в 16:00 ще ви отведем в чудния свят на супер героите. Какво влияние оказват те върху нашите деца и добре ли е да ограничим до някъде магията на детските анимационни филмчета, ще разберем от психолога и психотерапевт Теменужка Решовска. Тя е член на Дружеството на психолозите в България и на Дружеството по позитивна психотерапия у нас, основно работи с деца и със сигурност има какво да ни каже по темата за примамливия свят на супер героите.

Минутки след 17:00 и във втория час на предаването днес, ще ви поканим на театрална премиера със свежото заглавие ,,4 ЖЕНИ БЕЗ 4G". Постановката е на Театър "Любомир Кабакчиев – Казанлък, които гостуват на 10-и март на сцената на Държавен куклен театър-Пловдив. 

Какво търсим в социалните мрежи и какво се опитваме да скрием или пък да извадим на показ – отговорите на тези и други въпроси ще потърсим заедно с Петър Влайков, автор на пиесата, както и с продуцента Димитър Кабаков. 

Бъдете с нас! Обещаваме да бъде различно, забавно и разбира се много цветно!


БНР подкасти:

Още от категорията

Празнично и делово с и без маски - "Точно днес"

Празничното начало на седмицата ни отвежда с обратно броене към изборния ден, дълго очакван в края й като прагматично начало с дозата скептицизъм, надежда за  повече мъдрост и неизвестни, когато маските  на претендентите за властта бъдат свалени... А на 27 март отбелязваме Международния ден на театъра.  Неочакваните пътешествия, в които ни повеждат..

публикувано на 26.03.23 в 18:15

Клуб "Неделя" с художника, който създава освен картини и художници

Днес в предаването ви срещаме с един от най- интересните български художници -Минчо Панайотов. Роден е на 13 ноември 1944 г. в с. Панаретовци, Сливенска област. Завършва Факултета по изобразително изкуство на Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий" при проф. Васил Стоилов. Работи в жанровете живопис, графика, илюстрация.Има над 45..

публикувано на 26.03.23 в 10:10

Време за нещо ново с „Шейкър“

В последната мартенска неделя, говорим за април. Очаквайте астро бюлетина за април, със Стефи Недевска.  Венцислава Великова, творец и автор от Варна, разказва за новата си книга „Пазителите” с подзаглавие „Легендарница“. Там има една много интересна мисъл... „Не тъжи за времето назад. Идва нещо ново. Щом ти е взето старото, значи вече не ти е..

обновено на 25.03.23 в 17:47

Всичко (ли) тече "Ден след ден"

Темите в следобедния информационен блок днес до 17.00 часа. В Перущица са без вода. Ако в ранна пролет ги мъчи сушата, какво идва през лятото? Въпросът отведе Иванка Петкова в градчето и във ВиК, които правят планов ремонт, но и чертаят обезпокоителни прогнози. Кметът на Асеноврад Христо Грудав разказа за усилията на общината да реши воден проблем на..

обновено на 24.03.23 в 14:52

"Вход свободен" - последен делник

В последния ден от работната седмица ще си говорим за силата на промяната, за умението да се адаптираме, за потребността от действия и взимане на решения. Всичко това, в компетентната компания на събеседника ни Елица Стоичкова - представител на организация Ген ключове. В петък традиционно ви представяме и рубриката "Четем с Радио Пловдив" Започваме след..

публикувано на 24.03.23 в 09:30