Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Петко Георгиев в "Добро утро, ден"

| обновено на 04.03.22 в 17:11

В „Добро утро, ден“ тази седмица  ни гостува Д-р Петко Георгиев от комитет „Родолюбие“. Той е главен библиотекар в Народна библиотека „Иван Вазов“ и е убеден, че това е точното място за неговата реализация. Има докторска степен по културология ,а библиотеката за него е един друг свят. Според него това  е пространство, в което великите неща се говорят тихо.

 За себе си казва, че е родолюбец и не само, защото е родственик на Левски. Няма начин да не сте го виждали като част от възстановките, които прави всяка година комитет “Родолюбие“ по различни поводи и национални празници. 

Често може да го срешнете и в божия храм, защото е иподякон, четец, певец и свещоносец на Българската православна църква.

Петко Георгиев може да чуете  в "Добро утро, ден! " и в събота след новините в 7 ч. както и в прикачените файлове.

С него разговаря Елена Крушкова.

Още от категорията

"Точно днес" - изборна спирала и военен конфликт

Сряда сутрин започва с коментари и анализи на темите от деня. Започваме след новините в 6 часа и сме до 9:30 часа. Посрещаме утрото с политика – международна и вътрешна. И това не е никак случайно, тъй като войната в Украйна настъпи в нова фаза, а краят на седмицата у нас ще завърши с поредните предсрочни параламентари избори. Как е..

публикувано на 27.09.22 в 16:12

Отклонения и изключения „Ден след ден“

На 27-ми септември лекарите се борят за живота на 2- годишно дете, жертва на жестоко насилие, а най- големият производител на ябълки у нас каза сбогом на бизнеса си. Разказът на институциите за поредния случай на насилие, както и експертното мнение на психиатъра д-р Веселин Герев за причините за агресията на осиновителката на детето ще са..

публикувано на 27.09.22 в 14:35

"За Хайваните с любов" в "Следобед с Едит"

Вторник е, сладури! 🥳 Време е за неистови звуци от животинското царство! 🙉 ➡ Включи се в играта "За хайваните с Любов!" 😻 Днес, между 14 и 15ч. се ослушвай много внимателно.👂 В ефира на Радио Пловдив ще чуеш стенания от различни създания, а твоята задача е да познаеш - Кое е това животно, само по звуците, които издава! 🤔 Разбира се,..

публикувано на 27.09.22 в 13:00

Спортуваме във „Вход свободен“

За осма поредна година, на 30-ти септември, ще се проведе Европейският ден на спорта в училище. Той се случва всеки последен петък на месец септември и се координира от сдружение „BG Бъди активен“. Неговата цел е да запознае децата с нови възможности за спортни занимания, да насърчи интереса им към здравословния начин на живот и да ги мотивира да се..

обновено на 27.09.22 в 09:39

Новините с коментар "Точно днес"

Седмицата ще завърши с изборния ден. На финала на кампанията за нейния смисъл и дух ще говорим със социолога Боряна Димитрова. Доколкото социологическите сондажи са сходни в прогнозите си, новият парламент вече очертава физиономия. Въпросът е какво ще произведе сборът на прескочилите 4%- вата бариера. И още  - колко представително ще е  и на каква енергия..

публикувано на 26.09.22 в 17:07