Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Политически и икономиески измерения на войната „Точно днес“

| обновено на 06.03.22 в 16:47

Всяка война, независимо къде се води, преобръща милиони съдби по целия свят. За предизвикателствата днес и за бъдещето, какво се очертава то – не само в политически аспект, но и в икономически, ще говорим в първото утро на седмицата, ето какво ще чуете във времето от 6 до 9.30 часа:

Ще предизвика ли войната в Украйна нова световна икономическа криза и до колко България има капацитет да се справи с новата реалност? Наш събеседник по темата ще бъде професор Боян Дуранкев.

Политически катаклизми. Прави ли се опит да се дестабилизира управлението на страната в сложната международна обстановка? Политологът Любомир Стефанов с експертен анализ.

За политическите измерения на войната и как тя ще пренареди играчите на международната сцена ще говорим с доцент Светослав Малинов, политолог и универистетски преподавател.

Допълваме и мнението на Олександър Ажинтарев от Украйна, който е трети курс студент по специалността софтуерно инженерство в Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“. Той е едва на 19 години, тръгва от родината си четири дни преди започването на войната, но неговото семейство остава там.

В зона „Култура“ – „Жената – цвят и светлина“. Така е озаглавена изложбата на Владимир Киров в галерия „Сигна“. Повече за нея ще научим от интервюто на Веселина Пеева с художника.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Чуден следобед с "Вход свободен"

Днес педаванет ще бъде уверяваме Ви шарено, усмихнато, споделено :)))))) Като начало ще Ви разходим до "Африка - непозната, необятна, вдъхновяваща". Това е и първото от поредицата събития  "Великолепието на света". Детската научна работилница се организира от  Фабрика за знания и ще се проведе утре на 27 юни на територията на емблематичо място в..

публикувано на 26.06.24 в 09:30

Обществени неволи и политически не/известни „Точно днес“

Уви, и след втория кръг консултации при президента Румен Радев, неизвестните пред България остават. За тях ще говорим в утрото на 26 юни, ето какво ще чуете във времето до 9.30 ч.: Коалиция „Продължаваме промяната-Демократична България“ в ролята на опозиция. Как ще се разбърка политическият пъзел? Политологът и университетски преподавател..

обновено на 26.06.24 в 06:40

"Вход свободен" - за даровете на лятото

С някои препоръки за справяне с жегата ще започнем днес! След това ще ви разходим из афиша на Пловдив за предстооящите дни - ще ви срещнем с балерината Нора Маршаха от Денс Студио "Магнифик", с която говорим за предстоящата балетна гала вечер. С театралния режисьор д-р Сашо Петков, ще ви разкажем за събитието, което Театър А'Парт организират тази вечер...

публикувано на 25.06.24 в 09:30

"Точно днес" по стълбицата на лятното време

Вторник утро с темите на програма "Точно днес" от 07:00 до 09:30 часа: Как ще се конфигурира новото управление, или ще се наложи повторим изборите през есента, з а сложните преговори, за правителство на малцинството, говорим с политолога доц. Иван Начев . Антония Попова разговаря със заместник-кмета Иван Стоянов, за това как Пловдив да има..

публикувано на 24.06.24 в 14:27

"Вход свободен" на Еньовден

Ако живеете на принципа "не ме е еня" за нищо, днес е различно  дори за вас. Днес  е Еньовден! Честито на  имениците и нека всички бъдем здрави! В магичната реалност на този ден ще се огледаме в легендите и обичаите послучай този необикновен празник на доброто вълшебство. Свежа музика, пъстри любопитности и интересни гости очаквйте в днешното издание на..

публикувано на 24.06.24 в 09:50