Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Клуб „Неделя“ - за силата и очарованието на конете

"Секретариат - Конят легенда" Снимката е от филма, разказващ историята на коня Секретариат /по действителен случай/

Конете със сигурност са животните, които определено променят живота на който и да е човек докоснал се до тях. Защото освен символ на свобода, любов и достолепие, те са и бягството, от което всеки има нужда.

Днешното издание на предаването Клуб „Неделя“ ще бъде посветено на конете, тези наистина необикновени животни!

Навлизаме гръмко и с тропот в техния свят, и забравяме за всичко останало…

Като начало, поглеждаме през обектива на Димитър Христов, за да разберем защо е предизвикателство да снима единствените живи митични създания, а именно конете. Димитър Христов е не просто фотограф на конна тематика. Той се нарежда сред Топ 10-те такива в света, и е автор на единствения по рода си в България двутомен фотоалбум антология „Конете“.

Срещата ни с него е в първия час на предаването днес.

Малко след 17:00, каним в ефир и поредните ни гости. В лицето на треньора по конен спорт Мила Иванова / Клуб „Буцефал“/, ще разберем повече за качествата и уменията, които развива той, когато човек се занимава професионално, и още коя е най-подходящата възраст за едно дете да започне тренировки по конна езда.

В студиото на радио Пловдив ще ви срещнем още и с Милко Кочев – Балкански шампион в дисциплината прескачане на препятствия  и състезател в Националния отбор по конен спорт-юноши.

За любовта му към конете, за победите и препятствията, както и за радостта от това да помага на младите надежди Стойко и Самуил Манавски, говорим с него в минутките след 17:00.

Бъдете с нас! Започваме веднага след новините в 16:00!
Още от категорията

Отклонения и изключения „Ден след ден“

На 27-ми септември лекарите се борят за живота на 2- годишно дете, жертва на жестоко насилие, а най- големият производител на ябълки у нас каза сбогом на бизнеса си. Разказът на институциите за поредния случай на насилие, както и експертното мнение на психиатъра д-р Веселин Герев за причините за агресията на осиновителката на детето ще са..

публикувано на 27.09.22 в 14:35

"За Хайваните с любов" в "Следобед с Едит"

Вторник е, сладури! 🥳 Време е за неистови звуци от животинското царство! 🙉 ➡ Включи се в играта "За хайваните с Любов!" 😻 Днес, между 14 и 15ч. се ослушвай много внимателно.👂 В ефира на Радио Пловдив ще чуеш стенания от различни създания, а твоята задача е да познаеш - Кое е това животно, само по звуците, които издава! 🤔 Разбира се,..

публикувано на 27.09.22 в 13:00

Спортуваме във „Вход свободен“

За осма поредна година, на 30-ти септември, ще се проведе Европейският ден на спорта в училище. Той се случва всеки последен петък на месец септември и се координира от сдружение „BG Бъди активен“. Неговата цел е да запознае децата с нови възможности за спортни занимания, да насърчи интереса им към здравословния начин на живот и да ги мотивира да се..

обновено на 27.09.22 в 09:39

Новините с коментар "Точно днес"

Седмицата ще завърши с изборния ден. На финала на кампанията за нейния смисъл и дух ще говорим със социолога Боряна Димитрова. Доколкото социологическите сондажи са сходни в прогнозите си, новият парламент вече очертава физиономия. Въпросът е какво ще произведе сборът на прескочилите 4%- вата бариера. И още  - колко представително ще е  и на каква енергия..

публикувано на 26.09.22 в 17:07

Изборът на сезона или избори всеки сезон в „Ден след ден“

Последните дни на предизборната кампания съвпадат с първите есенни,  но все още носят остатъчен вкус на лято. Плодотворен ли ще бъде сезонът след изборите?   Има ли избор при парламентарния вот или да се готвим за нов изборен сезон?    Какво очакват пловдивчани и помогна ли им кампанията да решат дали да гласуват – отговорите са в анкета на..

публикувано на 26.09.22 в 14:45