Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Клуб „Неделя“ - за силата и очарованието на конете

"Секретариат - Конят легенда" Снимката е от филма, разказващ историята на коня Секретариат /по действителен случай/

Конете със сигурност са животните, които определено променят живота на който и да е човек докоснал се до тях. Защото освен символ на свобода, любов и достолепие, те са и бягството, от което всеки има нужда.

Днешното издание на предаването Клуб „Неделя“ ще бъде посветено на конете, тези наистина необикновени животни!

Навлизаме гръмко и с тропот в техния свят, и забравяме за всичко останало…

Като начало, поглеждаме през обектива на Димитър Христов, за да разберем защо е предизвикателство да снима единствените живи митични създания, а именно конете. Димитър Христов е не просто фотограф на конна тематика. Той се нарежда сред Топ 10-те такива в света, и е автор на единствения по рода си в България двутомен фотоалбум антология „Конете“.

Срещата ни с него е в първия час на предаването днес.

Малко след 17:00, каним в ефир и поредните ни гости. В лицето на треньора по конен спорт Мила Иванова / Клуб „Буцефал“/, ще разберем повече за качествата и уменията, които развива той, когато човек се занимава професионално, и още коя е най-подходящата възраст за едно дете да започне тренировки по конна езда.

В студиото на радио Пловдив ще ви срещнем още и с Милко Кочев – Балкански шампион в дисциплината прескачане на препятствия  и състезател в Националния отбор по конен спорт-юноши.

За любовта му към конете, за победите и препятствията, както и за радостта от това да помага на младите надежди Стойко и Самуил Манавски, говорим с него в минутките след 17:00.

Бъдете с нас! Започваме веднага след новините в 16:00!
Още от категорията

"Шейкър" - в утрото на изборния ден

Ранното неделно утро споделяме заедно! Изборът на интересни теми и събеседници, съчетаваме с проследяване на началото на изборния ден. Репортерът ни Дора Башакова очакваме с в ключване от избирателна секция в кв. „Кючюк Париж“ в Пловдив, в самото начало на вота. Покана за прекрасното събитие „Засаждаме 1500 дръвчета“ , организирано от Планинско..

публикувано на 01.04.23 в 17:05

Да изпратим март в "Ден след ден"

Днес в полунощ приключва предизборната кампания за 49-то Народно събрание. Пет партии сигурно влизат в следващия парламент, сочи проучване на „Тренд“, а още за допитването ще научим от социолога Евелина Славкова . Бомбени заплахи в училищата, където са най-често изборните секции, пристигат по различни канали цяла седмица. Какъв е скритият им..

публикувано на 31.03.23 в 14:45
киберсигурност

Вход свободен - на часове от април

31-ви март е обявен за Международния ден на резервното съхранение на данни или т.нар. бекъп. Целта му е да подсети потребителите на компютри да се подсигурят с резервни копия на своята информация, а мотото е “Не бъдете първоаприлски глупак, направете бекъп на 31 март”. Загубата на файлове е много по-често срещана, отколкото си мислите. Един малък..

публикувано на 31.03.23 в 10:05

"Точно днес" и стихиите на мрежата

Ежедневието събра преди вота и нови атаки на хакерите. В е - мейлите на част от българските училища пристигнаха съобщения, целящи заплахи към деца, учители и родители. Пловдив не остана извън тази схема на атака, на 30 март дойдоха първите евакуации на учениците, организирани след съобщения в пощите на няколко училища. За реакциите, адекватни за тази..

публикувано на 30.03.23 в 16:15

Епидемия от e-заплахи и избори „Ден след ден“

Към епидемията от избори у нас през последните две години тези дни добавяме епидемията от заплашителни имейли, които получават училища в големите градове на страната, а от днес и в Пловдив. Заради предупрежденията кметът Здравко Димитров обяви петъчния ден за неучебен. Реакцията на директори, учители, деца и родители обобщаваме в предаването „Ден..

публикувано на 30.03.23 в 14:37