Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На крилете на пролетта с кризи и решения "Ден след ден"

В 22-рия ден на март в следобедното предаване на Радио Пловдив "Ден след ден":

Усмихна се слънцето над Пловдив тази сутрин, а мотобратството под тепетата направо покани пролетта на мощните си машини, за да я повози за откриване на сезона. Как се случи това ще ни разкаже Стоян Терзиев в края на нашата радио-среща, а ето и темите дотогава:

Нова надежда за преговори между Русия и Украйна на фона на  продължаващата война и огромната бежанска втълна към Европа. С журналиста Веселин Стойнев, участник и в днешната Кръгла маса за войната в Украйна и европейската дезинтеграция в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“, ще съсредоточим вниманието си върху отражението на конфликта върху нашето общество.

Как коментират 100-те дни на правителството Кирил Петков хората в Пазарджик – ще чуем гласовете им, събрани в анкетата на кореспондентката ни Невена Петрова.

Ще прави ли политически проект Мая Манолова с бившия министър на отбраната, сменен от поста му преди стотния ден на Правителството? Елена Крушкова разговаря с нея.

Ще чуем и коя пловдивчанка заведе първото дело у нас като ощетена от преизчисляването на пенсиите.

На Тристранния съвет за социално сътрудничество днес се обсъжда вдигане на минималната работна заплата от април. Ще удържат ли работодателите на това повишение, съгласни ли са с него и какви мерки, според тях, трябва да се вземат спешно в подкрепа на бизнеса заради кризите? Очаквайте разговор с  Васил Велев, председател нс Асоциацията на индустриалния капитал в България.

В Световния ден на водата къде и защо няма вода в пловдивско, могат ли и кога авариите да се сведат до минимум и какви са политиките на ВиК Пловдив за намаляване на загубите по мрежата и за използване на ресурса от подземни води? По темата ще говорим с инж. Антон Гълъбов, говорител на водното дружество. 

Започваме след новините в 15:00 часа и ще сме с вас до новините в 17 часа. Слушайте ни!


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Чуден следобед с "Вход свободен"

Днес предаването ще бъде уверяваме Ви шарено, усмихнато, споделено :)))))) Като начало ще Ви разходим до "Африка - непозната, необятна, вдъхновяваща". Това е и първото от поредицата събития  "Великолепието на света". Детската научна работилница се организира от  Фабрика за знания и ще се проведе утре на 27 юни на територията на емблематичо място в..

публикувано на 26.06.24 в 09:30

Обществени неволи и политически не/известни „Точно днес“

Уви, и след втория кръг консултации при президента Румен Радев, неизвестните пред България остават. За тях ще говорим в утрото на 26 юни, ето какво ще чуете във времето до 9.30 ч.: Коалиция „Продължаваме промяната-Демократична България“ в ролята на опозиция. Как ще се разбърка политическият пъзел? Политологът и университетски преподавател..

обновено на 26.06.24 в 06:40

"Вход свободен" - за даровете на лятото

С някои препоръки за справяне с жегата ще започнем днес! След това ще ви разходим из афиша на Пловдив за предстооящите дни - ще ви срещнем с балерината Нора Маршаха от Денс Студио "Магнифик", с която говорим за предстоящата балетна гала вечер. С театралния режисьор д-р Сашо Петков, ще ви разкажем за събитието, което Театър А'Парт организират тази вечер...

публикувано на 25.06.24 в 09:30

"Точно днес" по стълбицата на лятното време

Вторник утро с темите на програма "Точно днес" от 07:00 до 09:30 часа: Как ще се конфигурира новото управление, или ще се наложи повторим изборите през есента, з а сложните преговори, за правителство на малцинството, говорим с политолога доц. Иван Начев . Антония Попова разговаря със заместник-кмета Иван Стоянов, за това как Пловдив да има..

публикувано на 24.06.24 в 14:27

"Вход свободен" на Еньовден

Ако живеете на принципа "не ме е еня" за нищо, днес е различно  дори за вас. Днес  е Еньовден! Честито на  имениците и нека всички бъдем здрави! В магичната реалност на този ден ще се огледаме в легендите и обичаите послучай този необикновен празник на доброто вълшебство. Свежа музика, пъстри любопитности и интересни гости очаквйте в днешното издание на..

публикувано на 24.06.24 в 09:50