Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Д-р Веселин Герев в "Добро утро, ден!"

| обновено на 01.04.22 в 17:02

Тази седмица ще започваме деня с Д-р Веселин Герев. Той e един от най-известните специалисти по психиатрия, лекува състояния на тревога, безпокойство, напражение, панически кризи, депресия, зависимисти и други. Според него душата е най-автономната и регулиращата се система в човека. 

Категоричен е че изолацията по време на ковид, работата от домашния офис както и натоварването на здравната система докараха Бърнаут синдром на много хора. Смята обаче, че ковид депресия все още няма. Според него хапчето на всяка цена не решава проблема, а столетници има там, където няма лекари. 

Убеден е също така, че смяната на времето два пъти в годината, вреди на здравето ни и дори преди време е входирал петиция за отмяна на въртененето на стрелките в НС. 

Обича класическа музика, ценител е на изобразителното изкуство, а житейския му опит го е убедил, че материалното е преходно и в никакъв случаи не трябва да си купуваме емоции, а да си ги създаваме.

Още от категорията
Христина Христова

Между 16 и 17 % ще се увеличат пенсиите от 1-ви октомври

От първи октомври предстои да бъдат преизчислени пенсиите у нас . Средствата бяха предвидени в актуализацията на бюджета, направена през лятото. Основната цел е да компенсира изоставането на най-отдавна отпуснатите пенсии у нас. Ще бъдат преизчислени всички трудови пенсии, отпуснати до 31-ви декември 2021 година включително.  На какво могат..

публикувано на 27.09.22 в 18:02

Вносни ябълки подбиват цената на родното производство

Известният агроексперт Красимир Кумчев, който е един от най-големите производители на ябълки, се отказва да гледа този плод и изкоренява градините си. Причината е, че ябълки от Италия и Полша подбиват цената на родното производство. Това обясни Кумчев в интервю за предаването „Точно днес“ на Радио Пловдив, който в стопанството си в Рогош е..

публикувано на 27.09.22 в 16:04

Импулсивна реакция води до трагедията с битото дете

И на 27-ми септември лекарите се борят за живота на 2- годишно дете, жертва на жестоко насилие. След разказа на институциите за поредния случай на насилие, научаваме експертното мнение на психиатъра д-р Веселин Герев,  за причините за агресията на осиновителката на детето. Д-р Герев каза: "Впечатление прави, че всичко до един момент в..

публикувано на 27.09.22 в 14:55

"Кентавър" е по-заразен, но не е твърде смъртоносен

Подвариантът " Кентавър" на Ковид-19 беше регистриран с вчерашна дата на територията на България. Какъв е той, колко сме засщитени и как протича заболяването са въпросите, които разискваха в предаването "Точно днес" Паолина Комсалова и епидемиологът д-р Христиана Бацелова.  " Този нов подвариант на варианта Омикрон е BA.2.75 на линията BA.2 . Тази..

публикувано на 27.09.22 в 11:16

Скоро и "белите" рецепти ще станат електронни

По-лесно или по-трудно е отпускането на лекарства в пловдивските аптеки с електронните рецепти, ще изместят ли те хартиените, има ли недостиг на лекарства – теми за разговор с  Димитрия Стайкова  от Регионалната фармацевтична колегия в Пловдив. Стайкова посочи, че не са си представяли кога ще се получат затрудненията в работата им с предписването на..

публикувано на 26.09.22 в 15:22