Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Д-р Веселин Герев в "Добро утро, ден!"

| обновено на 01.04.22 в 17:02

Тази седмица ще започваме деня с Д-р Веселин Герев. Той e един от най-известните специалисти по психиатрия, лекува състояния на тревога, безпокойство, напражение, панически кризи, депресия, зависимисти и други. Според него душата е най-автономната и регулиращата се система в човека. 

Категоричен е че изолацията по време на ковид, работата от домашния офис както и натоварването на здравната система докараха Бърнаут синдром на много хора. Смята обаче, че ковид депресия все още няма. Според него хапчето на всяка цена не решава проблема, а столетници има там, където няма лекари. 

Убеден е също така, че смяната на времето два пъти в годината, вреди на здравето ни и дори преди време е входирал петиция за отмяна на въртененето на стрелките в НС. 

Обича класическа музика, ценител е на изобразителното изкуство, а житейския му опит го е убедил, че материалното е преходно и в никакъв случаи не трябва да си купуваме емоции, а да си ги създаваме.

Още от категорията
Антон Иванов

Неизбежността изкара енергетиците на улицата

Продължават блокадите на миньори и енергетици на ключови пътни артерии в страната - на магистрала "Тракия" при Стара Загора, на магистрала "Струма" край Дупница, Проходът на Републиката и международният път Русе-Свиленград при Гълъбово. Според Деян Денев от Радио Стара Загора протестиращите са решени докрай да отстояват исканията си, като..

публикувано на 02.10.23 в 14:59

Членовете на СИК няма да сумират числата от бюлетините

Членовете на СИК няма да сумират числата от бюлетините от машинното и хартиено гласуване. Все още се генерират образците на хартиените и машинните бюлетини, както и екраните на машините. Това заяви Росица Матева, зам.-председател на ЦИК.  Тя поясни, че е прието секционните избирателни комисии да не сумират резултатите, където има смесено..

публикувано на 02.10.23 в 10:49

Положителната новина е, че "Пирола" не протича тежко

На прага на сезонния грип (инфлуенца) и ръста на ковид случаите в страната, говорим за здравето и ваксините. Събеседник е епидемиологът д-р Христиана Бацелова от Медицински университет - Пловдив. Д-р Бацелова акцентира, че грипът и Ковид-19 не са леки заболявания и не бива да се бъркат със сезонните настинки.  "При някои могат да протекат с лека..

публикувано на 02.10.23 в 09:48

Огромен интерес към специалността "Психология" в Пловдивския университет

В 12 часа днес се открива академичната 2023-2024 година за студентите и преподавателите в Педагогическия факултет на  Пловдивския университет "Паисий Хилендарски". 800 първокурсници ще се обучават в 18 бакалавърски програми. 750 са новоприетите студенти - магистри, които ще се обучават в над 20 магистърски програми в областта на педагогиката,..

публикувано на 02.10.23 в 09:06

Президентът дойде в Пловдив на конференция за редките болести

XIV–та Национална конференция, посветена на редките болести и на лекарствата сираци, стартира в Пловдив. Организатор на форума, който се провежда под патронажа на Министерството на здравеопазването, е Институтът по редки болести. Специален гост е държавният глава Румен Радев, който връчи Почетния знак на президента на изявени учени в областта на..

обновено на 29.09.23 в 16:25