Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Клуб "Неделя" в пролетно вдъхновение

| обновено на 27.03.22 в 16:10
Снимка: Георги Нейков

Днес в предаването  срещаме  неуморния пътешественик д-р Борислав Милев , който наскоро се завърна от пустините на Саудитска Арабия. Той ще разкаже за това, което го е отвело в този слабо познат и доскоро недостъпен регион на планетата, за забравените останки от древни цивилизации, потънали в пясъка на хилядолетията и мащабните планове на саудитците за тяхната реставрация и бъдещото им превръщане в световна туристическа дестинация.
Във втората част на Клуб "Неделя" говорим с писателя Николай Терзийски- един от най- обещаващите млади творци на словото у нас. Той ще представи най- новия си, трети роман "Звезди под клепачите", който критикът Борис Минков нарича "един от най- добрите текстове в българската литература".
Започваме веднага след новините в 16 часа!

БНР подкасти:

Още от категорията

"Шейкър" - в утрото на изборния ден

Ранното неделно утро споделяме заедно! Изборът на интересни теми и събеседници, съчетаваме с проследяване на началото на изборния ден. Репортерът ни Дора Башакова очакваме с в ключване от избирателна секция в кв. „Кючюк Париж“ в Пловдив, в самото начало на вота. Покана за прекрасното събитие „Засаждаме 1500 дръвчета“ , организирано от Планинско..

публикувано на 01.04.23 в 17:05

Да изпратим март в "Ден след ден"

Днес в полунощ приключва предизборната кампания за 49-то Народно събрание. Пет партии сигурно влизат в следващия парламент, сочи проучване на „Тренд“, а още за допитването ще научим от социолога Евелина Славкова . Бомбени заплахи в училищата, където са най-често изборните секции, пристигат по различни канали цяла седмица. Какъв е скритият им..

публикувано на 31.03.23 в 14:45
киберсигурност

Вход свободен - на часове от април

31-ви март е обявен за Международния ден на резервното съхранение на данни или т.нар. бекъп. Целта му е да подсети потребителите на компютри да се подсигурят с резервни копия на своята информация, а мотото е “Не бъдете първоаприлски глупак, направете бекъп на 31 март”. Загубата на файлове е много по-често срещана, отколкото си мислите. Един малък..

публикувано на 31.03.23 в 10:05

"Точно днес" и стихиите на мрежата

Ежедневието събра преди вота и нови атаки на хакерите. В е - мейлите на част от българските училища пристигнаха съобщения, целящи заплахи към деца, учители и родители. Пловдив не остана извън тази схема на атака, на 30 март дойдоха първите евакуации на учениците, организирани след съобщения в пощите на няколко училища. За реакциите, адекватни за тази..

публикувано на 30.03.23 в 16:15

Епидемия от e-заплахи и избори „Ден след ден“

Към епидемията от избори у нас през последните две години тези дни добавяме епидемията от заплашителни имейли, които получават училища в големите градове на страната, а от днес и в Пловдив. Заради предупрежденията кметът Здравко Димитров обяви петъчния ден за неучебен. Реакцията на директори, учители, деца и родители обобщаваме в предаването „Ден..

публикувано на 30.03.23 в 14:37